De drukkerij Hélio-Corbeil, een bijna tweehonderdjarig bedrijf gevestigd in Corbeil-Essonnes en omgevormd tot een Scop (société coopérative et participative) in 2012, heeft de diepdrukproductie stopgezet na het verlies van het drukcontract van "TV Magazine" (van de groep Le Figaro).

Bruno Arasa, het hoofd van de drukkerij, kondigde op maandag 14 september aan: "Het zal niemand ontgaan zijn dat de Covid-crisis een sterke impact zal hebben op de economie van de bedrijven. We ontsnappen niet aan deze situatie, die nog wordt verergerd door het verlies van een zeer groot contract ("TV Mag") dat 72% van onze omzet vertegenwoordigt. Onze raad van bestuur heeft besloten om zijn toevlucht te nemen tot werktijdverkorting en de persen te stoppen. We zitten dus niet in een curatorprocedure bij de handelsrechtbank."

Het einde van de activiteit van Hélio-Corbeil werd op donderdag 10 september aangekondigd door een CGT-vakbondsafgevaardigde. De CGT roept op tot een nieuw project op een andere site, dat het mogelijk zou maken om 45 mensen in dienst te nemen, d.w.z. de helft van de 90 werknemers van Hélio-Corbeil. Een andere vakbondsbron had het over een sociaal plan.

Na de stopzetting van de activiteiten heeft de Riccobono groep het drukken van "TV Magazine", "Version Femina" en "Télé 7 jours" overgenomen.

Al in 2010 haalde Hélio-Corbeil het nieuws. Een ontslagplan, dat voorzag in het laten afvloeien van 55 van de 140 mensen, had de woede van een aantal van de werknemers opgewekt. Om hun activiteit te redden, namen 80 werknemers het bedrijf over in de vorm van een Scop, maar sindsdien werkten ze onder de dreiging van het verlies van het "TV Magazine" contract, dat door Le Figaro was aangekondigd voor 2020. Dat gebeurde na de dood in 2018 van captain of industry Serge Dassault, de voormalige burgemeester van Corbeil-Essonnes (op 40 km van Parijs) en eigenaar van de Serge Dassault groep. Le Figaro werd in 1975 door de Groupe Dassault overgenomen via haar dochtermaatschappij Socpresse.

Bron Caractère, Frankrijk

De drukkerij Hélio-Corbeil, een bijna tweehonderdjarig bedrijf gevestigd in Corbeil-Essonnes en omgevormd tot een Scop (société coopérative et participative) in 2012, heeft de diepdrukproductie stopgezet na het verlies van het drukcontract van "TV Magazine" (van de groep Le Figaro). Bruno Arasa, het hoofd van de drukkerij, kondigde op maandag 14 september aan: "Het zal niemand ontgaan zijn dat de Covid-crisis een sterke impact zal hebben op de economie van de bedrijven. We ontsnappen niet aan deze situatie, die nog wordt verergerd door het verlies van een zeer groot contract ("TV Mag") dat 72% van onze omzet vertegenwoordigt. Onze raad van bestuur heeft besloten om zijn toevlucht te nemen tot werktijdverkorting en de persen te stoppen. We zitten dus niet in een curatorprocedure bij de handelsrechtbank."Het einde van de activiteit van Hélio-Corbeil werd op donderdag 10 september aangekondigd door een CGT-vakbondsafgevaardigde. De CGT roept op tot een nieuw project op een andere site, dat het mogelijk zou maken om 45 mensen in dienst te nemen, d.w.z. de helft van de 90 werknemers van Hélio-Corbeil. Een andere vakbondsbron had het over een sociaal plan.Na de stopzetting van de activiteiten heeft de Riccobono groep het drukken van "TV Magazine", "Version Femina" en "Télé 7 jours" overgenomen.Al in 2010 haalde Hélio-Corbeil het nieuws. Een ontslagplan, dat voorzag in het laten afvloeien van 55 van de 140 mensen, had de woede van een aantal van de werknemers opgewekt. Om hun activiteit te redden, namen 80 werknemers het bedrijf over in de vorm van een Scop, maar sindsdien werkten ze onder de dreiging van het verlies van het "TV Magazine" contract, dat door Le Figaro was aangekondigd voor 2020. Dat gebeurde na de dood in 2018 van captain of industry Serge Dassault, de voormalige burgemeester van Corbeil-Essonnes (op 40 km van Parijs) en eigenaar van de Serge Dassault groep. Le Figaro werd in 1975 door de Groupe Dassault overgenomen via haar dochtermaatschappij Socpresse.Bron Caractère, Frankrijk