Iedereen heeft een verzameling met rouwprentjes. Familie, vrienden en kennissen, we houden ze bij omdat we een herinnering willen bewaren. Misschien ook wel omdat ze iets voor ons betekenen. Zo kwam Gert Hellinx in 1993 na het begroeten van Koning Boudewijn op het idee om een speciaal rouwprentje te maken. "Na die begroeting stond je daar een beetje verweesd," vertelt Gert Hellinx. "Je had niets tastbaar in handen".

Na Koning Boudewijn volgden in deze reeks nog heel wat beroemdheden zoals onder meer Paus Johannes Paulus II en Moeder Teresa. Het speciale rouwprentje voor Prinses Diana ging de hele wereld rond, van Hoeselt over Londen tot Argentinië. Er werden er niet minder dan een kwart miljoen van gedrukt. Ook van het rouwprentje voor Moeder Teresa gingen honderdduizend exemplaren de deur uit. Van het rouwprentje voor Koning Boudewijn werden ongeveer vijftienduizend exemplaren verkocht. Drukkerij Hellinx heeft het rouwprentje voor Nelson Mandela in een eerste oplage van duizend gedrukt, gevolgd door een tweede oplage van enkele duizenden. Het rouwprentje bevat eveneens een stukje levensloop en een pakkende tekst van de overleden staatsman.

Het kaartje is verkrijgbaar in vele krantenwinkels, bij Hellinx Printing Bilzen en Hasselt, en ook via de website www.hellinx.be. De prijs blijft even democratisch als 20 jaar geleden: 1,25 euro per stuk.

Iedereen heeft een verzameling met rouwprentjes. Familie, vrienden en kennissen, we houden ze bij omdat we een herinnering willen bewaren. Misschien ook wel omdat ze iets voor ons betekenen. Zo kwam Gert Hellinx in 1993 na het begroeten van Koning Boudewijn op het idee om een speciaal rouwprentje te maken. "Na die begroeting stond je daar een beetje verweesd," vertelt Gert Hellinx. "Je had niets tastbaar in handen".Na Koning Boudewijn volgden in deze reeks nog heel wat beroemdheden zoals onder meer Paus Johannes Paulus II en Moeder Teresa. Het speciale rouwprentje voor Prinses Diana ging de hele wereld rond, van Hoeselt over Londen tot Argentinië. Er werden er niet minder dan een kwart miljoen van gedrukt. Ook van het rouwprentje voor Moeder Teresa gingen honderdduizend exemplaren de deur uit. Van het rouwprentje voor Koning Boudewijn werden ongeveer vijftienduizend exemplaren verkocht. Drukkerij Hellinx heeft het rouwprentje voor Nelson Mandela in een eerste oplage van duizend gedrukt, gevolgd door een tweede oplage van enkele duizenden. Het rouwprentje bevat eveneens een stukje levensloop en een pakkende tekst van de overleden staatsman. Het kaartje is verkrijgbaar in vele krantenwinkels, bij Hellinx Printing Bilzen en Hasselt, en ook via de website www.hellinx.be. De prijs blijft even democratisch als 20 jaar geleden: 1,25 euro per stuk.