Henosis Masks is het bedrijf uit Leeds dat achter de ontwikkeling zit om wegwerpmaskers uit composteerbaar materiaal te bedrukken. De maskers met oorbevestiging uit hetzelfde materiaal moeten in een paar weken tijd kunnen worden afgebroken onder composteeromstandigheden. Managing director en medeoprichter is Mark Bennett, een specialist op het gebied van rotatieoffset. De doelgroep is niet de medische sector. Het gaat in dit geval om 3-laags maskers Klasse1Type 2R. Henosis richt zich op de massamarkt van consumenten en van merken die een boodschap, slogan, merklogo, barcode willen meegeven via een gezichtsbedekking.

In de kleine fabriek in Leeds kunnen momenteel 500.000 met watergebaseerde inkjet beprinte maskers per week worden vervaardigd . Voorlopig is dat in één kleur maar vierkleuren druk zou eraan komen. Het materiaal voor de maskers is afkomstig van een Schotse fabriek van Ahlstrom-Munksjö waar composteerbare media voor theezakjes en koffiefilters worden gefabriceerd. Er wordt op een rol geprint die daarna wordt geconfectioneerd tot maskers. Bennet kon voor het opzetten van de productielijnen terugvallen op zijn jarenlange ervaring als operationeel directeur bij verschillende rotatieoffsetdrukkerijen in Yorkshire: "Deze lijnen zijn eenvoudiger dan een zadelhechter of Lithoman op snelheid."

Henosis Masks is het bedrijf uit Leeds dat achter de ontwikkeling zit om wegwerpmaskers uit composteerbaar materiaal te bedrukken. De maskers met oorbevestiging uit hetzelfde materiaal moeten in een paar weken tijd kunnen worden afgebroken onder composteeromstandigheden. Managing director en medeoprichter is Mark Bennett, een specialist op het gebied van rotatieoffset. De doelgroep is niet de medische sector. Het gaat in dit geval om 3-laags maskers Klasse1Type 2R. Henosis richt zich op de massamarkt van consumenten en van merken die een boodschap, slogan, merklogo, barcode willen meegeven via een gezichtsbedekking.In de kleine fabriek in Leeds kunnen momenteel 500.000 met watergebaseerde inkjet beprinte maskers per week worden vervaardigd . Voorlopig is dat in één kleur maar vierkleuren druk zou eraan komen. Het materiaal voor de maskers is afkomstig van een Schotse fabriek van Ahlstrom-Munksjö waar composteerbare media voor theezakjes en koffiefilters worden gefabriceerd. Er wordt op een rol geprint die daarna wordt geconfectioneerd tot maskers. Bennet kon voor het opzetten van de productielijnen terugvallen op zijn jarenlange ervaring als operationeel directeur bij verschillende rotatieoffsetdrukkerijen in Yorkshire: "Deze lijnen zijn eenvoudiger dan een zadelhechter of Lithoman op snelheid."