Heidelberg is bezig met een ombouw van het bedrijf. Concreet komt die neer op het 'stroomlijnen' van het afwerkportfolio en het 'aanpassen' van de vellenpersendivisie aan de nieuwe marktomstandigheden. Aan de andere kant wordt ingezet op het opbouwen van de divisie die verbruiksgoederen maakt en verkoopt. De eerste stap daarin was de aankoop van het Belgische bedrijf BluePrint Products. Ook in de digitale hoek wil Heidelberg stappen vooruit zetten door partnerschappen met Gallus, Fuji en Ricoh. En ook daar werd een bedrijf overgenomen: softwareleverancier Neo7even.

Een tegenvaller waren de teruglopende persenverkopen in China, waardoor er na negen maanden voor 1,552 miljard euro is omgezet, tegen 1,685 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Desondanks steeg de Ebitda (exclusief bijzondere posten) van 67 miljoen vorig jaar naar 80 miljoen nu. De Ebit ging van 10 naar 27 miljoen.

De kosten voor al dat stroomlijnen en aanpassen bedroegen maar liefst 72 miljoen euro, waardoor het resultaat na negen maanden toch op -49 miljoen uitkomt, tegen -41 miljoen vorig jaar. Het nettoresultaat voor belastingen ging van -32 naar -92 miljoen. Na belastingen was dat respectievelijk -40 en -95 miljoen.

Bron: Heidelberg, Graficus

Heidelberg is bezig met een ombouw van het bedrijf. Concreet komt die neer op het 'stroomlijnen' van het afwerkportfolio en het 'aanpassen' van de vellenpersendivisie aan de nieuwe marktomstandigheden. Aan de andere kant wordt ingezet op het opbouwen van de divisie die verbruiksgoederen maakt en verkoopt. De eerste stap daarin was de aankoop van het Belgische bedrijf BluePrint Products. Ook in de digitale hoek wil Heidelberg stappen vooruit zetten door partnerschappen met Gallus, Fuji en Ricoh. En ook daar werd een bedrijf overgenomen: softwareleverancier Neo7even.Een tegenvaller waren de teruglopende persenverkopen in China, waardoor er na negen maanden voor 1,552 miljard euro is omgezet, tegen 1,685 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Desondanks steeg de Ebitda (exclusief bijzondere posten) van 67 miljoen vorig jaar naar 80 miljoen nu. De Ebit ging van 10 naar 27 miljoen.De kosten voor al dat stroomlijnen en aanpassen bedroegen maar liefst 72 miljoen euro, waardoor het resultaat na negen maanden toch op -49 miljoen uitkomt, tegen -41 miljoen vorig jaar. Het nettoresultaat voor belastingen ging van -32 naar -92 miljoen. Na belastingen was dat respectievelijk -40 en -95 miljoen. Bron: Heidelberg, Graficus