Presstek dat CtP-systemen en DI-offsetpersen levert, is in augustus laatstleden overgenomen door het investeringsfonds American Industrial Partners (AIP), dat al eigenaar was van Mark Andy, de constructeur van smallebaanpersen.

In een interview met onze collega's van Whattheythink zegt de nieuwe CEO van Presstek, David Savage, dat het bedrijf zijn administratieve personeel gaat verminderen en dat het zich weer volledig op zijn belangrijkste geografische markten gaat richten. De zetel van Greenwich (Connecticut) wordt in juni gesloten en de centrale diensten verhuizen naar Hudson (New Hampshire). Ook in Europa wordt in het personeelsbestand geschrapt. "Ook al zijn Europa, Afrika, Latijns-Amerika en Azië belangrijke markten, het bedrijf heeft gewoon de middelen niet om er in de huidige stand van zaken de infrastructuur in stand te houden die nodig is om de activiteitsgroei voort te zetten," verklaarde David Savage.

In totaal zullen er 70 banen verdwijnen, dat is 15% van het personeelsbestand van Presstek. De afdelingen onderzoek & ontwikkeling en engineering ontsnappen echter aan die rationalisatie. "We blijven onze inspanningen concentreren op de dienstverlening, de ondersteuning, de vernieuwing van versleten uitrusting en de verkoop van nieuwe uitrusting."

Presstek dat CtP-systemen en DI-offsetpersen levert, is in augustus laatstleden overgenomen door het investeringsfonds American Industrial Partners (AIP), dat al eigenaar was van Mark Andy, de constructeur van smallebaanpersen. In een interview met onze collega's van Whattheythink zegt de nieuwe CEO van Presstek, David Savage, dat het bedrijf zijn administratieve personeel gaat verminderen en dat het zich weer volledig op zijn belangrijkste geografische markten gaat richten. De zetel van Greenwich (Connecticut) wordt in juni gesloten en de centrale diensten verhuizen naar Hudson (New Hampshire). Ook in Europa wordt in het personeelsbestand geschrapt. "Ook al zijn Europa, Afrika, Latijns-Amerika en Azië belangrijke markten, het bedrijf heeft gewoon de middelen niet om er in de huidige stand van zaken de infrastructuur in stand te houden die nodig is om de activiteitsgroei voort te zetten," verklaarde David Savage. In totaal zullen er 70 banen verdwijnen, dat is 15% van het personeelsbestand van Presstek. De afdelingen onderzoek & ontwikkeling en engineering ontsnappen echter aan die rationalisatie. "We blijven onze inspanningen concentreren op de dienstverlening, de ondersteuning, de vernieuwing van versleten uitrusting en de verkoop van nieuwe uitrusting."