Benny Landa toonde zijn nanografische persen de eerste keer op drupa 2012. Er is sindsdien heel veel tijd verstreken. Koen Vlieghe van Landa Digital Printing bracht een stand van zaken. Er zijn momenteel wereldwijd 7 persen geïnstalleerd en 4 zijn onderweg. Van de geïnstalleerde persen zijn er 5 enkelzijdig drukkende persen van het type Landa S10 voor verpakkingsdrukwerk (B1, 6500 vel per uur) en twee van de dubbelzijdig drukkende pers Landa S10P (B1, 6500 vel per uur) voor commercieel drukwerk. Landa wil met zijn nanografisch drukprocédé een vervangingstechnologie voor zowel offset als digitaal aanbieden.

Peter Kouwen werkt voor IBM Services en is gespecialiseerd in Internet of Things (IoT) en Industrie 4.0. Met voorbeelden van BMW, liftenfabrikant Kone en de Rotterdamse haven, toont Kouwen dat de toekomst van IoT zich nu afspeelt. Nvdr: een voorbeeld uit de grafische industrie zijn de wereldwijd met fabrikanten geconnecteerde drukpersen. De verzamelde data dienen voor preventieve machineservice, het wereldwijd vergelijken van machineprestaties voor gelijkaardige orderportefeuilles, enz. Daaruit ontstaan dan weer nieuwe zakenmodellen zoals betaalde adviesverlening van de fabrikant aan het productiebedrijf voor een grotere up-time van zijn drukpersen.

Olga Munroe, van Leeds Beckett University verricht wetenschappelijk onderzoek naar de elementen die de aankopen van consumenten beïnvloeden. Daaruit blijkt dat multisensorische interactie van tactiele, visuele en andere informatie (geur, geluid) aanzienlijk de houding van consumenten voor producten vergroot. Onderbouwd met cijfers en percentages. Nvdr: een warm pleidooi voor het gebruik van geurinkten en van haptische elementen door middel van veredeling.

Paul Adriaans van RPI Europe dat gepersonaliseerde printproducten maakt in zijn fabriek in Eindhoven, gaf een uiteenzetting van hoe een bedrijf voorop kan blijven. Met praktisch advies en enkele uitsmijters zoals: 'Groot pakt klein' is verleden tijd ... 'de snelle pakken de tragen!'; Neem deel aan het spel, verlaat de geijkte paden, start klein en eindig groots.

Elke Mels van Kartonnage Mels uit Temse won een cheque ter waarde van 1499 euro geschonken door internetdrukkerij print.com. Daarmee gaat ze mee op studiereis naar Zweden met organisator VIGC en 28 bedrijfsleiders uit België en Nederland.

Benny Landa toonde zijn nanografische persen de eerste keer op drupa 2012. Er is sindsdien heel veel tijd verstreken. Koen Vlieghe van Landa Digital Printing bracht een stand van zaken. Er zijn momenteel wereldwijd 7 persen geïnstalleerd en 4 zijn onderweg. Van de geïnstalleerde persen zijn er 5 enkelzijdig drukkende persen van het type Landa S10 voor verpakkingsdrukwerk (B1, 6500 vel per uur) en twee van de dubbelzijdig drukkende pers Landa S10P (B1, 6500 vel per uur) voor commercieel drukwerk. Landa wil met zijn nanografisch drukprocédé een vervangingstechnologie voor zowel offset als digitaal aanbieden.Peter Kouwen werkt voor IBM Services en is gespecialiseerd in Internet of Things (IoT) en Industrie 4.0. Met voorbeelden van BMW, liftenfabrikant Kone en de Rotterdamse haven, toont Kouwen dat de toekomst van IoT zich nu afspeelt. Nvdr: een voorbeeld uit de grafische industrie zijn de wereldwijd met fabrikanten geconnecteerde drukpersen. De verzamelde data dienen voor preventieve machineservice, het wereldwijd vergelijken van machineprestaties voor gelijkaardige orderportefeuilles, enz. Daaruit ontstaan dan weer nieuwe zakenmodellen zoals betaalde adviesverlening van de fabrikant aan het productiebedrijf voor een grotere up-time van zijn drukpersen.Olga Munroe, van Leeds Beckett University verricht wetenschappelijk onderzoek naar de elementen die de aankopen van consumenten beïnvloeden. Daaruit blijkt dat multisensorische interactie van tactiele, visuele en andere informatie (geur, geluid) aanzienlijk de houding van consumenten voor producten vergroot. Onderbouwd met cijfers en percentages. Nvdr: een warm pleidooi voor het gebruik van geurinkten en van haptische elementen door middel van veredeling.Paul Adriaans van RPI Europe dat gepersonaliseerde printproducten maakt in zijn fabriek in Eindhoven, gaf een uiteenzetting van hoe een bedrijf voorop kan blijven. Met praktisch advies en enkele uitsmijters zoals: 'Groot pakt klein' is verleden tijd ... 'de snelle pakken de tragen!'; Neem deel aan het spel, verlaat de geijkte paden, start klein en eindig groots.Elke Mels van Kartonnage Mels uit Temse won een cheque ter waarde van 1499 euro geschonken door internetdrukkerij print.com. Daarmee gaat ze mee op studiereis naar Zweden met organisator VIGC en 28 bedrijfsleiders uit België en Nederland.