De Metallography is een technologie om gemetalliseerd drukwerk te vervaardigen die goedkoper en duurzamer is dan de thermische transfer van films. Dat is wat uitvinder Benny Landa beweert. Daarnaast stelt hij ook dat zijn procedé het mogelijk maakt om de kosten, in vergelijking met goudstempelen, met de helft te verminderen.

De overname van de Metallography-technologie door Altana moet Landa in staat stellen om zich op de nanografische druktechnologie toe te leggen - Altana is overigens ook de partner van Landa in dat project. Altana ontwikkelt en vervaardigt speciale chemische producten met een innoverend karakter en een hoogwaardige kwaliteit (BYK-additieven, metaalpigment Eckart, vernis Actega). Het bedrijf neemt nu de laatste stappen in de ontwikkeling van de Metallography en de verkoop ervan voor zijn rekening. De Metallography van Landa biedt mogelijkheden bij etiketten en kartonverpakkingen. En dat zijn precies de markten waarop Altana zich richt om er de klassieke metalliseerprocedés door de technologie van Landa te vervangen.

Landa geeft de ontwikkelingen die nog aan de gang zijn, en de productiekennis door aan de afdeling Actega Coatings & Sealants van Altana. In de toekomst wordt alles beheerd door Actega Metal Print Gmbh in Lehrte (in de buurt van Hannover).

Strategisch partnership

Landa en Altana werken al verscheidene jaren samen. In juni 2014 had Altana al 100 miljoen euro geïnvesteerd in de digitale druk van de groep Landa - daardoor verwierf het bedrijf een minderheidsaandeel in Landa Digital Printing. Dat partnership moest niet alleen de ontwikkeling van de nanografie mogelijk maken, maar ook de bouw van een productievestiging voor kleurstoffen voor de Nanoink van Landa. De minderheidsparticipatie betekende de start van een strategisch partnership op lange termijn tussen de twee bedrijven. Daardoor konden ze digitale drukoplossingen voor de handelsdruk, de verpakkingsdruk en de uitgeverswereld op de markt brengen. Het akkoord sloeg uitsluitend op de afdeling Landa Digital Printing van de Landa Group.

Op het internet kunt u een video bekijken waarin de Nano-Metallography-technologie voorgesteld wordt: https://youtu.be/q0rLIz19vPY

De Metallography is een technologie om gemetalliseerd drukwerk te vervaardigen die goedkoper en duurzamer is dan de thermische transfer van films. Dat is wat uitvinder Benny Landa beweert. Daarnaast stelt hij ook dat zijn procedé het mogelijk maakt om de kosten, in vergelijking met goudstempelen, met de helft te verminderen.De overname van de Metallography-technologie door Altana moet Landa in staat stellen om zich op de nanografische druktechnologie toe te leggen - Altana is overigens ook de partner van Landa in dat project. Altana ontwikkelt en vervaardigt speciale chemische producten met een innoverend karakter en een hoogwaardige kwaliteit (BYK-additieven, metaalpigment Eckart, vernis Actega). Het bedrijf neemt nu de laatste stappen in de ontwikkeling van de Metallography en de verkoop ervan voor zijn rekening. De Metallography van Landa biedt mogelijkheden bij etiketten en kartonverpakkingen. En dat zijn precies de markten waarop Altana zich richt om er de klassieke metalliseerprocedés door de technologie van Landa te vervangen.Landa geeft de ontwikkelingen die nog aan de gang zijn, en de productiekennis door aan de afdeling Actega Coatings & Sealants van Altana. In de toekomst wordt alles beheerd door Actega Metal Print Gmbh in Lehrte (in de buurt van Hannover).Landa en Altana werken al verscheidene jaren samen. In juni 2014 had Altana al 100 miljoen euro geïnvesteerd in de digitale druk van de groep Landa - daardoor verwierf het bedrijf een minderheidsaandeel in Landa Digital Printing. Dat partnership moest niet alleen de ontwikkeling van de nanografie mogelijk maken, maar ook de bouw van een productievestiging voor kleurstoffen voor de Nanoink van Landa. De minderheidsparticipatie betekende de start van een strategisch partnership op lange termijn tussen de twee bedrijven. Daardoor konden ze digitale drukoplossingen voor de handelsdruk, de verpakkingsdruk en de uitgeverswereld op de markt brengen. Het akkoord sloeg uitsluitend op de afdeling Landa Digital Printing van de Landa Group.Op het internet kunt u een video bekijken waarin de Nano-Metallography-technologie voorgesteld wordt: https://youtu.be/q0rLIz19vPY