Het gaat om een B1 Landa S10 nanografische pers die McGowans Print wil gebruiken voor een brede waaier van toepassingen waaronder POS-displays, verpakkingen, commercieel drukwerk en direct mail. McGowans Print gelooft dat door deze veelzijdigheid, de Landa S10 een conventionele B1-offsetpers kan vervangen. De pers drukt zowel op karton van 800 micron als papier van 60 g/m² en reproduceert 94 procent van de Pantone-kleuren. De max. snelheid is 6500 vel per uur.

McGowans Print is geen groot bedrijf. Het heeft 110 medewerkers in dienst voor een omzet van 20 miljoen euro. McGowans Print is wel een early adapter van nieuwe technologie. Als eerste installeerde het Ierse bedrijf een Scodix en vervolgens een EFI Nozomi inkjetpers voor verpakkingsdrukwerk. Rond die laatste succesvolle investering werd een bedrijf van 8 miljoen euro uitgebouwd. Op de foto rechts eigenaar Mal McGowan tijdens een bezoek van Grafisch Nieuws aan het bedrijf op 11 april 2018. Aanleiding was de installatie van de Nozomi-inkjetpers.

Het gaat om een B1 Landa S10 nanografische pers die McGowans Print wil gebruiken voor een brede waaier van toepassingen waaronder POS-displays, verpakkingen, commercieel drukwerk en direct mail. McGowans Print gelooft dat door deze veelzijdigheid, de Landa S10 een conventionele B1-offsetpers kan vervangen. De pers drukt zowel op karton van 800 micron als papier van 60 g/m² en reproduceert 94 procent van de Pantone-kleuren. De max. snelheid is 6500 vel per uur.McGowans Print is geen groot bedrijf. Het heeft 110 medewerkers in dienst voor een omzet van 20 miljoen euro. McGowans Print is wel een early adapter van nieuwe technologie. Als eerste installeerde het Ierse bedrijf een Scodix en vervolgens een EFI Nozomi inkjetpers voor verpakkingsdrukwerk. Rond die laatste succesvolle investering werd een bedrijf van 8 miljoen euro uitgebouwd. Op de foto rechts eigenaar Mal McGowan tijdens een bezoek van Grafisch Nieuws aan het bedrijf op 11 april 2018. Aanleiding was de installatie van de Nozomi-inkjetpers.