Output Essentials bundelt in één enkel 'paneel' essentiële functies die vaak moeilijk te vinden zijn in de rolmenu's. De gebruiker kan ze in één oogopslag visualiseren en ze tijdens zijn werk op het scherm bewaren.

"Het leven van een designer is niet eenvoudig: perfect drukklaar materiaal aanleveren kan toch wat complex zijn," licht Eddy Hagen, directeur van het VIGC, toe. "Vooral omdat sommige belangrijke functies echt wel diep 'begraven' zitten in de menu's. Andere functies lijken dan weer zo complex dat de designer er niets aan durft te veranderen. Een mooi voorbeeld daarvan is de zogenaamde Transparancy Blend Space in Adobe InDesign: die bepaalt hoe de kleuren van verschillende transparante objecten worden 'gemixt'. Je kan die functie instellen op RGB of op CMYK, maar de keuze voor het ene of het andere kleursysteem kan de kleur van de transparante objecten wijzigen. Het VIGC wil designers helpen bij het maken van deze keuzes, zodat ze zeker niets vergeten, bijv. het toevoegen van afloop (bleed). Daarom hebben we alle essentiële elementen verzameld in het VIGC Output Essentials paneel voor Adobe InDesign."

Het paneel biedt de gebruikers twee verschillende werkstromen: een voor EPUB's (het formaat van digitale boeken), web- en tablet-publishing; een tweede voor drukwerk en 'hybride' toepassingen. Elk paneel is opgedeeld in vijf verschillende stappen: laden van preflight profielen en export presets; basisinstellingen zoals kleur, overprint preview, afloop (bleed); preview van documenten; controle; en ten slotte exporteren en inpakken. Het VIGC heeft ook een beperkter paneel ontworpen voor Adobe Photoshop. Daarin zijn verschillende functies met betrekking tot kleur en kleurbeheer samengebracht.

Output Essentials kan gratis van op de website van het VIGC gedownload worden.

Output Essentials bundelt in één enkel 'paneel' essentiële functies die vaak moeilijk te vinden zijn in de rolmenu's. De gebruiker kan ze in één oogopslag visualiseren en ze tijdens zijn werk op het scherm bewaren. "Het leven van een designer is niet eenvoudig: perfect drukklaar materiaal aanleveren kan toch wat complex zijn," licht Eddy Hagen, directeur van het VIGC, toe. "Vooral omdat sommige belangrijke functies echt wel diep 'begraven' zitten in de menu's. Andere functies lijken dan weer zo complex dat de designer er niets aan durft te veranderen. Een mooi voorbeeld daarvan is de zogenaamde Transparancy Blend Space in Adobe InDesign: die bepaalt hoe de kleuren van verschillende transparante objecten worden 'gemixt'. Je kan die functie instellen op RGB of op CMYK, maar de keuze voor het ene of het andere kleursysteem kan de kleur van de transparante objecten wijzigen. Het VIGC wil designers helpen bij het maken van deze keuzes, zodat ze zeker niets vergeten, bijv. het toevoegen van afloop (bleed). Daarom hebben we alle essentiële elementen verzameld in het VIGC Output Essentials paneel voor Adobe InDesign." Het paneel biedt de gebruikers twee verschillende werkstromen: een voor EPUB's (het formaat van digitale boeken), web- en tablet-publishing; een tweede voor drukwerk en 'hybride' toepassingen. Elk paneel is opgedeeld in vijf verschillende stappen: laden van preflight profielen en export presets; basisinstellingen zoals kleur, overprint preview, afloop (bleed); preview van documenten; controle; en ten slotte exporteren en inpakken. Het VIGC heeft ook een beperkter paneel ontworpen voor Adobe Photoshop. Daarin zijn verschillende functies met betrekking tot kleur en kleurbeheer samengebracht. Output Essentials kan gratis van op de website van het VIGC gedownload worden.