Het instrument 'Check Your Paper' van het WWF helpt gebruikers om een milieuvriendelijker papier te kiezen. De beoordelingscriteria houden rekening met de oorsprong van de vezels, de recyclage, de uitstoot van broeikasgassen, de watervervuiling en het afval. De papieren krijgen de volgende scores: 'uitstekend', 'goed', 'aanvaardbaar' of 'kan nog net'. De beoordeling is gecontroleerd door Det Norske Veritas Certification AB, een onafhankelijke Noorse stichting die gespecialiseerd is in risicobeheer. Cobelpa, de Vereniging van de Belgische Fabrikanten van papierdeeg, papier en karton, is op haar beurt geraadpleegd toen het instrument voorgesteld werd.

In 2016 vindt de wedstrijd 'Environmental Paper Awards' plaats. Het WWF wil daarmee de best presterende papiermerken en de meest transparante producenten belonen. In 2012 werden 46 papiermerken voor hun milieuprestaties bekroond. De producenten/leveranciers daarvan: Arjowiggins Graphic, Lenzing Papier, Mondi, SCA, Steinbeis Papier, UPM, Antalis McNaughton, Kimberly Clark, Leipa, Van Houtum.

Via de volgende link krijgt u toegang tot de gegevensbank: Check Your Paper

Het instrument 'Check Your Paper' van het WWF helpt gebruikers om een milieuvriendelijker papier te kiezen. De beoordelingscriteria houden rekening met de oorsprong van de vezels, de recyclage, de uitstoot van broeikasgassen, de watervervuiling en het afval. De papieren krijgen de volgende scores: 'uitstekend', 'goed', 'aanvaardbaar' of 'kan nog net'. De beoordeling is gecontroleerd door Det Norske Veritas Certification AB, een onafhankelijke Noorse stichting die gespecialiseerd is in risicobeheer. Cobelpa, de Vereniging van de Belgische Fabrikanten van papierdeeg, papier en karton, is op haar beurt geraadpleegd toen het instrument voorgesteld werd.In 2016 vindt de wedstrijd 'Environmental Paper Awards' plaats. Het WWF wil daarmee de best presterende papiermerken en de meest transparante producenten belonen. In 2012 werden 46 papiermerken voor hun milieuprestaties bekroond. De producenten/leveranciers daarvan: Arjowiggins Graphic, Lenzing Papier, Mondi, SCA, Steinbeis Papier, UPM, Antalis McNaughton, Kimberly Clark, Leipa, Van Houtum.Via de volgende link krijgt u toegang tot de gegevensbank: Check Your Paper