De prijs die HP betaald heeft, werd niet bekend gemaakt. Hiflex is in de grafische sector goed bekend en levert programma's voor web-to-print, e-commerce en MIS-systemen (beheer van managementinformatie) die specifiek voor de grafische sector ontwikkeld zijn. Hiflex was een van de JDF-pioniers. Nauwelijks drie maanden geleden stelde Hiflex ook nog een oplossing voor 'cloud computing' voor, waarbij de gegevensbanken of de gegevensverwerking op servers ondergebracht worden die via het internet toegankelijk zijn (zoals dat bijvoorbeeld gebeurt met de online e-mailaccounts). Het is vooral die laatste oplossing die de belangstelling van HP gewekt heeft.

"HP wil de traditionele barrières van de professionele grafische dienstverlening weghalen door zijn klanten oplossingen te leveren waarmee ze gelijk waar en gelijk wanneer gepersonaliseerde bestellingen kunnen produceren," verklaarde Vyomesh Joshi, directeur Imaging and Printing bij HP. "De technologie van HP biedt een krachtig platform om die doelstelling te bereiken, in het raam van onze strategie 'printen in de cloud'."

Hiflex dat in 1991 opgericht werd en in Aken gevestigd is, telt ongeveer 80 werknemers. Het bedrijf wordt geïntegreerd in de Imaging and Printing Group van HP.

De prijs die HP betaald heeft, werd niet bekend gemaakt. Hiflex is in de grafische sector goed bekend en levert programma's voor web-to-print, e-commerce en MIS-systemen (beheer van managementinformatie) die specifiek voor de grafische sector ontwikkeld zijn. Hiflex was een van de JDF-pioniers. Nauwelijks drie maanden geleden stelde Hiflex ook nog een oplossing voor 'cloud computing' voor, waarbij de gegevensbanken of de gegevensverwerking op servers ondergebracht worden die via het internet toegankelijk zijn (zoals dat bijvoorbeeld gebeurt met de online e-mailaccounts). Het is vooral die laatste oplossing die de belangstelling van HP gewekt heeft."HP wil de traditionele barrières van de professionele grafische dienstverlening weghalen door zijn klanten oplossingen te leveren waarmee ze gelijk waar en gelijk wanneer gepersonaliseerde bestellingen kunnen produceren," verklaarde Vyomesh Joshi, directeur Imaging and Printing bij HP. "De technologie van HP biedt een krachtig platform om die doelstelling te bereiken, in het raam van onze strategie 'printen in de cloud'."Hiflex dat in 1991 opgericht werd en in Aken gevestigd is, telt ongeveer 80 werknemers. Het bedrijf wordt geïntegreerd in de Imaging and Printing Group van HP.