De Beam 3 voor het stansen van vouwkarton is volgens Highcon ontwikkeld als reactie op de feedback van klanten en potentiële klanten in de afgelopen jaren. "Een converter zal in staan zijn om tien opdrachten uit te voeren met een gemiddelde run van duizend vellen per shift", claimt Highcon. "Dit zal doorgaans een ROI van minder dan twee jaar opleveren voor klanten die in twee ploegen werken."

Prototype

Voor de verpakkingen in golfkarton ontwikkelt Highcon de Vulcan. Deze machine kan platen aan tot 1,4 x 1,7 m met een maximale materiaaldikte tot 5 mm. Net als alle Highcon-systemen zal Vulcan fysiek rillen combineren met lasersnijden. De maximale throughput bedraagt 3.000 vellen per uur (tot 7.000 m²/u). De omsteltijd tussen twee opdrachten duurt vijf tot tien minuten.

Bij de start van de productontwikkeling in 2022 betaalden 'Foundation Customers' Thimm, The BoxMaker, UDS en Grupak voorschotten voor de Vulcan-machines. In 2023 trad ook Schumacher Packaging toe tot het programma en tekende een overeenkomst om voor 2030 vijf tot tien Vulcan-machines aan te schaffen. "Vulcan is het systeem dat de onvermijdelijke digitalisering van de afwerking van golfkarton kan starten", zegt Björn Schumacher, de CEO. "Zien is geloven en de demonstratie van het prototype dat ik in juni in Israël zag, overtuigde me dat Vulcan baanbrekend zal zijn voor ons."

Tijdens het economisch moeilijke jaar 2023 vertraagde Highcon de ontwikkeling van de Vulcan met de bedoeling het programma volledig te hervatten voor het einde van 2024. Het bedrijf verwacht de eerste machine in 2026 uit te testen bij een klant.

In de labo's van Highcon wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de Vulcan, die platen golfkarton van 1,4 x 1,7 m kan verwerken.
De Beam 3 voor het stansen van vouwkarton is volgens Highcon ontwikkeld als reactie op de feedback van klanten en potentiële klanten in de afgelopen jaren. "Een converter zal in staan zijn om tien opdrachten uit te voeren met een gemiddelde run van duizend vellen per shift", claimt Highcon. "Dit zal doorgaans een ROI van minder dan twee jaar opleveren voor klanten die in twee ploegen werken."Voor de verpakkingen in golfkarton ontwikkelt Highcon de Vulcan. Deze machine kan platen aan tot 1,4 x 1,7 m met een maximale materiaaldikte tot 5 mm. Net als alle Highcon-systemen zal Vulcan fysiek rillen combineren met lasersnijden. De maximale throughput bedraagt 3.000 vellen per uur (tot 7.000 m²/u). De omsteltijd tussen twee opdrachten duurt vijf tot tien minuten.Bij de start van de productontwikkeling in 2022 betaalden 'Foundation Customers' Thimm, The BoxMaker, UDS en Grupak voorschotten voor de Vulcan-machines. In 2023 trad ook Schumacher Packaging toe tot het programma en tekende een overeenkomst om voor 2030 vijf tot tien Vulcan-machines aan te schaffen. "Vulcan is het systeem dat de onvermijdelijke digitalisering van de afwerking van golfkarton kan starten", zegt Björn Schumacher, de CEO. "Zien is geloven en de demonstratie van het prototype dat ik in juni in Israël zag, overtuigde me dat Vulcan baanbrekend zal zijn voor ons."Tijdens het economisch moeilijke jaar 2023 vertraagde Highcon de ontwikkeling van de Vulcan met de bedoeling het programma volledig te hervatten voor het einde van 2024. Het bedrijf verwacht de eerste machine in 2026 uit te testen bij een klant.