Herwig Kempenaers : "Als je de vernieuwde website (www.historischedrukkerij.be) bekijkt is het al snel duidelijk. De Historische Drukkerij steunt voortaan op drie pijlers. De eerste pijler, het fysieke museum, blijft tweewekelijks gratis te bezoeken. De tweede pijler is een online database met duizenden documenten en foto's (momenteel 6500 documenten ) uit mijn privéverzameling die van ver of dichtbij betrekking hebben op de geschiedenis van de drukkunst. De derde pijler waarmee de Historische Drukkerij de toekomst ingaat zijn online-tentoonstellingen die driemaandelijks zullen wisselen. Ook onderzoekers of externe partners kunnen hiervoor teksten aanleveren."

Herwig Kempenaers begon twintig jaar geleden met het verzamelen van al wat betrekking had op de evolutie van het drukkersvak in de negentiende en begin twintigste eeuw. Tien jaar later opende hij het museum dat dankzij de hulp van vrijwilligers tweewekelijks gratis te bezoeken is. Vandaag kan dankzij de digitalisering de privécollectie gedeeld worden met de wereld.

Herwig Kempenaers : "Als je de vernieuwde website (www.historischedrukkerij.be) bekijkt is het al snel duidelijk. De Historische Drukkerij steunt voortaan op drie pijlers. De eerste pijler, het fysieke museum, blijft tweewekelijks gratis te bezoeken. De tweede pijler is een online database met duizenden documenten en foto's (momenteel 6500 documenten ) uit mijn privéverzameling die van ver of dichtbij betrekking hebben op de geschiedenis van de drukkunst. De derde pijler waarmee de Historische Drukkerij de toekomst ingaat zijn online-tentoonstellingen die driemaandelijks zullen wisselen. Ook onderzoekers of externe partners kunnen hiervoor teksten aanleveren."Herwig Kempenaers begon twintig jaar geleden met het verzamelen van al wat betrekking had op de evolutie van het drukkersvak in de negentiende en begin twintigste eeuw. Tien jaar later opende hij het museum dat dankzij de hulp van vrijwilligers tweewekelijks gratis te bezoeken is. Vandaag kan dankzij de digitalisering de privécollectie gedeeld worden met de wereld.