Ook voor de spelers in de boekenwereld geldt dat duurzaamheid steeds belangrijker is geworden. Het thema van het 'Future Book Forum', dat dit jaar op 2 december 2021 (van 14.00 tot 17.00 uur) plaatsvindt, is duurzame innovatie in elk aspect van de uitgeverijsector - van de manier waarop boeken worden gemaakt, gedistribueerd en toegankelijk zijn tot hun impact op ons dagelijks leven.

Winstgevende groei

In 2020 telde het 'Future Book Forum' bijna duizend online deelnemers uit 65 landen. Ook de negende editie wordt opnieuw in een virtuele vorm georganiseerd. Peter Fisk, auteur en internationaal spreker, zal het evenement voorzitten. Fisk wordt bijgestaan door deskundigen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en uitgeven om de kansen te verkennen die duurzaamheid biedt om zowel slimmere innovatie als winstgevende groei te stimuleren.

Jessica Lobo, programmamanager Global Goals bij het UN Global Compact Network UK

Jessica Lobo, programmamanager Global Goals bij het UN Global Compact Network UK, verzorgt de keynote presentatie getiteld 'Why sustainable innovation matters?' en vertelt hoe de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN de basis vormen om activiteiten te ontwikkelen die gericht zijn op het stimuleren van duurzame groei.

Datagedreven toeleveringsketen

Andy Hunter, de CEO en oprichter van Bookshop.org, deelt zijn visie over hoe boeken in het digitale tijdperk een vitaal onderdeel van onze cultuur zullen blijven. Hij geeft ook inzicht in het verdienmodel van bookshop.org, een sociaal bewust platform dat onafhankelijke boekhandelaren ondersteunt om hun aandeel in het e-commerce verkoopkanaal voor boeken te vergroten.

Andy Hunter, de CEO en oprichter van Bookshop.org.

Marko Silventoinen, de managing director en Pekka Kuurne, development manager bij de Otava Group, een Finse mediagroep die actief is met het uitgeven van boeken en tijdschriften, de detailhandel, het drukken van boeken en online dienstverlening, zullen vertellen over hoe Otava een efficiënte datagedreven toeleveringsketen voor gedrukte boeken implementeert binnen de groep. Deze toeleveringsketen is gebaseerd op de interactie tussen data en innovatieve digitale printworkflows. Samen zullen zij hun visie delen op een duurzamere en commercieel levensvatbare toeleveringsketen voor boeken.

Ook voor de spelers in de boekenwereld geldt dat duurzaamheid steeds belangrijker is geworden. Het thema van het 'Future Book Forum', dat dit jaar op 2 december 2021 (van 14.00 tot 17.00 uur) plaatsvindt, is duurzame innovatie in elk aspect van de uitgeverijsector - van de manier waarop boeken worden gemaakt, gedistribueerd en toegankelijk zijn tot hun impact op ons dagelijks leven.In 2020 telde het 'Future Book Forum' bijna duizend online deelnemers uit 65 landen. Ook de negende editie wordt opnieuw in een virtuele vorm georganiseerd. Peter Fisk, auteur en internationaal spreker, zal het evenement voorzitten. Fisk wordt bijgestaan door deskundigen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en uitgeven om de kansen te verkennen die duurzaamheid biedt om zowel slimmere innovatie als winstgevende groei te stimuleren. Jessica Lobo, programmamanager Global Goals bij het UN Global Compact Network UK, verzorgt de keynote presentatie getiteld 'Why sustainable innovation matters?' en vertelt hoe de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN de basis vormen om activiteiten te ontwikkelen die gericht zijn op het stimuleren van duurzame groei.Andy Hunter, de CEO en oprichter van Bookshop.org, deelt zijn visie over hoe boeken in het digitale tijdperk een vitaal onderdeel van onze cultuur zullen blijven. Hij geeft ook inzicht in het verdienmodel van bookshop.org, een sociaal bewust platform dat onafhankelijke boekhandelaren ondersteunt om hun aandeel in het e-commerce verkoopkanaal voor boeken te vergroten.Marko Silventoinen, de managing director en Pekka Kuurne, development manager bij de Otava Group, een Finse mediagroep die actief is met het uitgeven van boeken en tijdschriften, de detailhandel, het drukken van boeken en online dienstverlening, zullen vertellen over hoe Otava een efficiënte datagedreven toeleveringsketen voor gedrukte boeken implementeert binnen de groep. Deze toeleveringsketen is gebaseerd op de interactie tussen data en innovatieve digitale printworkflows. Samen zullen zij hun visie delen op een duurzamere en commercieel levensvatbare toeleveringsketen voor boeken.