De nieuwe opleiding 'Data en AI in Marketing' is afgestemd op ondernemers en marketeers die bezig zijn met de enorme hoeveelheid data die er beschikbaar is, en de materie van AI en machine learning ontcijferd willen zien om die data te kunnen gebruiken.

"Als hogeschool moeten wij onze studenten futureproof maken", stelt Katrien Meert, opleidingshoofd Centrum Marketing bij HOGENT. "Maar we merken dat ons huidige marketingprogramma een hiaat bevat: Big data. Hoe kan je AI inzetten om diepgaande klantinzichten te verwerven en klantentrouw bekomen door een gepersonaliseerde aanpak waarbij de gewenste producten aan de gewenste prijs bij de juiste klant terecht komen?"

Technische materie

"Marketeers moeten kunnen meepraten met IT'ers, zodat ze het niet in Keulen horen donderen", vindt Meert. De opleiding is vormgegeven door addData, een Data Science bureau gevestigd in Diegem dat deel uitmaakt van de Customer Collective groep. Ze maken technische materie bevattelijk voor ervaren marketeers en tonen bijvoorbeeld aan wat AI kan betekenen voor een marketeer. Bedrijven als Zalando en Coolblue werken al jaren met deze technologie om onder meer het koopgedrag van consumenten te voorspellen.

Onder de lesgevers bevinden zich experts uit de bedrijfswereld. Naast David Vansteenbrugge van addData, zullen onder andere Emilie Nenquin, head of Data & Analytics bij VRT en Steven de Grave, expert Data, Privacy & GDPR bij het advocatenbureau De Groote - De Man doceren.

De cursus is verdeeld over tien donderdagnamiddagsessies van telkens drie uur en gaat van start op 19 januari 2023.

De nieuwe opleiding 'Data en AI in Marketing' is afgestemd op ondernemers en marketeers die bezig zijn met de enorme hoeveelheid data die er beschikbaar is, en de materie van AI en machine learning ontcijferd willen zien om die data te kunnen gebruiken."Als hogeschool moeten wij onze studenten futureproof maken", stelt Katrien Meert, opleidingshoofd Centrum Marketing bij HOGENT. "Maar we merken dat ons huidige marketingprogramma een hiaat bevat: Big data. Hoe kan je AI inzetten om diepgaande klantinzichten te verwerven en klantentrouw bekomen door een gepersonaliseerde aanpak waarbij de gewenste producten aan de gewenste prijs bij de juiste klant terecht komen?""Marketeers moeten kunnen meepraten met IT'ers, zodat ze het niet in Keulen horen donderen", vindt Meert. De opleiding is vormgegeven door addData, een Data Science bureau gevestigd in Diegem dat deel uitmaakt van de Customer Collective groep. Ze maken technische materie bevattelijk voor ervaren marketeers en tonen bijvoorbeeld aan wat AI kan betekenen voor een marketeer. Bedrijven als Zalando en Coolblue werken al jaren met deze technologie om onder meer het koopgedrag van consumenten te voorspellen.Onder de lesgevers bevinden zich experts uit de bedrijfswereld. Naast David Vansteenbrugge van addData, zullen onder andere Emilie Nenquin, head of Data & Analytics bij VRT en Steven de Grave, expert Data, Privacy & GDPR bij het advocatenbureau De Groote - De Man doceren.De cursus is verdeeld over tien donderdagnamiddagsessies van telkens drie uur en gaat van start op 19 januari 2023.