HP heeft zijn portfolio van digitale persen uitgebreid met de HP Indigo 7800 en WS6800 digitale persen.

Voortbouwend op het succes van de HP Indigo 7000 en WS6000 digitale persen, waarvan er wereldwijd inmiddels meer dan 2000 in productie zijn genomen, bestaat het nieuwe aanbod uit:

-de HP Indigo 7800 digitale pers met velinvoer die printserviceproviders (PSP's) een reeks nieuwe functionaliteiten aanbiedt, waaronder de mogelijkheid om direct op synthetische substraten en plastic kaarten te printen en geautomatiseerd kleurbeheer met een inline spectrofotometer. De pers ondersteunt HP Indigo ElectroInk Digital Matte voor spotcoating-effecten op glanzende substraten naast andere speciale inkten, waaronder HP Indigo ElectroInk Invisible Red en Light Black. De pers biedt ook speciale effecten voor hoogwaardige applicaties, waaronder reliëfdruk, structuureffecten en digitale watermerken.

-De HP Indigo WS6800 digitale pers met rolinvoer biedt producenten van etiketten en verpakkingsmateriaal korte productietijden dankzij geautomatiseerd kleurbeheer en een breder frame.

Volgens HP helpt de pers de tijd die nodig is voor het voorbereiden van kleurprofielen en Pantone kleurafstemming met tot wel 75 procent te verkorten dankzij de nieuwe geïntegreerde spectrofotometer. De grotere framebreedte, die van 317 mm naar 320 mm is uitgebreid, maakt een hogere output en lagere kosten mogelijk. Bovendien kunnen producenten van etiketten tot 131 lineaire voet (39,93 m) per minuut in kleur produceren dankzij de Enhanced Productivity Mode (EPM: drukken in CMY in plaats van CMYK). De HP Indigo WS6800 ondersteunt HP SmartStream Labels and Packaging Workflow Suite 4.1, powered by Esko.

De eerste HP Indigo 7800 en WS6800 digitale persen worden vanaf het begin van deze maand verscheept. Naar verwachting zullen de functies van de HP Indigo 7800 en WS6800 begin 2015 beschikbaar zijn als optionele upgrades.

HP heeft zijn portfolio van digitale persen uitgebreid met de HP Indigo 7800 en WS6800 digitale persen.Voortbouwend op het succes van de HP Indigo 7000 en WS6000 digitale persen, waarvan er wereldwijd inmiddels meer dan 2000 in productie zijn genomen, bestaat het nieuwe aanbod uit:-de HP Indigo 7800 digitale pers met velinvoer die printserviceproviders (PSP's) een reeks nieuwe functionaliteiten aanbiedt, waaronder de mogelijkheid om direct op synthetische substraten en plastic kaarten te printen en geautomatiseerd kleurbeheer met een inline spectrofotometer. De pers ondersteunt HP Indigo ElectroInk Digital Matte voor spotcoating-effecten op glanzende substraten naast andere speciale inkten, waaronder HP Indigo ElectroInk Invisible Red en Light Black. De pers biedt ook speciale effecten voor hoogwaardige applicaties, waaronder reliëfdruk, structuureffecten en digitale watermerken.-De HP Indigo WS6800 digitale pers met rolinvoer biedt producenten van etiketten en verpakkingsmateriaal korte productietijden dankzij geautomatiseerd kleurbeheer en een breder frame.Volgens HP helpt de pers de tijd die nodig is voor het voorbereiden van kleurprofielen en Pantone kleurafstemming met tot wel 75 procent te verkorten dankzij de nieuwe geïntegreerde spectrofotometer. De grotere framebreedte, die van 317 mm naar 320 mm is uitgebreid, maakt een hogere output en lagere kosten mogelijk. Bovendien kunnen producenten van etiketten tot 131 lineaire voet (39,93 m) per minuut in kleur produceren dankzij de Enhanced Productivity Mode (EPM: drukken in CMY in plaats van CMYK). De HP Indigo WS6800 ondersteunt HP SmartStream Labels and Packaging Workflow Suite 4.1, powered by Esko. De eerste HP Indigo 7800 en WS6800 digitale persen worden vanaf het begin van deze maand verscheept. Naar verwachting zullen de functies van de HP Indigo 7800 en WS6800 begin 2015 beschikbaar zijn als optionele upgrades.