PrintOS is geen operating systeem zoals we dat kennen uit de IT-wereld met als bekende voorbeelden Windows of Mac-OS. Het is een open HP ecosysteem voor print productie dat cloud-gebaseerd is met web-gebaseerde en mobiele apps . Het betekent concreet dat in de cloud, apps zullen beschikbaar zijn waarmee printproductiebedrijven maar ook eindklanten aan de slag kunnen om bepaalde producties mogelijk te maken. PSP's die bijvoorbeeld een eenmalige opdracht krijgen voor het printen van variabele data, hoeven daarvoor geen specifieke en dure software meer aan te schaffen maar zullen in staat zijn om tegen een lage prijs bestanden met de app te laten verwerken, op te slaan in de cloud en te printen op de eigen productiesystemen. De gebruiker van een app kan zowel de PSP als de klant zelf zijn. Wanneer een print service provider het ecosysteem van HP verlaat, dan zal de eindklant toch nog kunnen blijven gebruik maken van de toepassingen die met de apps mogelijk zijn en kunnen overstappen naar een andere PSP. Met andere woorden de clicks blijven in het HP-bedrijf.

Met PrintOS krijgt de PSP met een HP-servicecontract tools in handen om ten volle de rol te kunnen spelen van marketing service provider, diensten die vroeger voornamelijk gereserveerd waren voor grotere printproductiebedrijven. Eind mei wordt 'Box' gelanceerd waarmee printjobs worden gegenereerd van niet automatische bronnen zoals e-mail en dropbox. HP zegt ook het ontwikkelingsplatform open te stellen voor externe ontwikkelaars van apps. HP wil met PrintOS de groei van digitaal printen stimuleren, iets waarvan zowel de fabrikant als de PSP beter van worden. HP gaat de dienst rechtstreeks aanbieden.

De cloud wordt echt een belangrijk thema want ook Konica Minolta, Ricoh, Xerox, en Heidelberg experimenteren met cloud ecosystemen.

PrintOS is geen operating systeem zoals we dat kennen uit de IT-wereld met als bekende voorbeelden Windows of Mac-OS. Het is een open HP ecosysteem voor print productie dat cloud-gebaseerd is met web-gebaseerde en mobiele apps . Het betekent concreet dat in de cloud, apps zullen beschikbaar zijn waarmee printproductiebedrijven maar ook eindklanten aan de slag kunnen om bepaalde producties mogelijk te maken. PSP's die bijvoorbeeld een eenmalige opdracht krijgen voor het printen van variabele data, hoeven daarvoor geen specifieke en dure software meer aan te schaffen maar zullen in staat zijn om tegen een lage prijs bestanden met de app te laten verwerken, op te slaan in de cloud en te printen op de eigen productiesystemen. De gebruiker van een app kan zowel de PSP als de klant zelf zijn. Wanneer een print service provider het ecosysteem van HP verlaat, dan zal de eindklant toch nog kunnen blijven gebruik maken van de toepassingen die met de apps mogelijk zijn en kunnen overstappen naar een andere PSP. Met andere woorden de clicks blijven in het HP-bedrijf.Met PrintOS krijgt de PSP met een HP-servicecontract tools in handen om ten volle de rol te kunnen spelen van marketing service provider, diensten die vroeger voornamelijk gereserveerd waren voor grotere printproductiebedrijven. Eind mei wordt 'Box' gelanceerd waarmee printjobs worden gegenereerd van niet automatische bronnen zoals e-mail en dropbox. HP zegt ook het ontwikkelingsplatform open te stellen voor externe ontwikkelaars van apps. HP wil met PrintOS de groei van digitaal printen stimuleren, iets waarvan zowel de fabrikant als de PSP beter van worden. HP gaat de dienst rechtstreeks aanbieden.De cloud wordt echt een belangrijk thema want ook Konica Minolta, Ricoh, Xerox, en Heidelberg experimenteren met cloud ecosystemen.