Op GraphExpo 2014 in Chicago heeft HP aangekondigd met KBA nieuwe inkjetoplossingen te gaan ontwikkelen voor de hoogvolume markt van golfkarton.

Volgens cijfers van HP haalt de verpakkingsdruk op golfkarton een marktvolume van 2,5 miljard dollar. Kleinere stocks, micro-segmentering, kortere productcycli en kleinere oplagen, spelen in de kaart van de digitale druk.

HP en KBA verwachten dat deze sector zal groeien omwille van het globale merkenbeleid van de fabrikanten, de groeiende wereldbevolking en de groei van de wereldwijde economie. Om de mogelijkheden van digitale printtechnieken op deze markt ten volle te kunnen inzetten, is spitstechnologie nodig. HP en KBA gaan daarom samen thermische rol-naar-rol inkjetsystemen ontwikkelen.

HP lanceerde al eerder printoplossingen voor de golfkartonindustrie met de zogenaamde HP High-Speed Inkjet Corrugated Packaging Solution. Dat resulteerde in een eerste installatie bij Obaly Morava in de Tsjechische Republiek. De installatie bij de firma is gebaseerd op de HP T400 Simplex Color Inkjet Web Press. De samenwerking met KBA moet nog meer oplossingen opleveren. KBA brengt zijn kennis in op het vlak de beheersing van het papiertransport doorheen de pers en van de machinebouw.

Op GraphExpo 2014 in Chicago heeft HP aangekondigd met KBA nieuwe inkjetoplossingen te gaan ontwikkelen voor de hoogvolume markt van golfkarton.Volgens cijfers van HP haalt de verpakkingsdruk op golfkarton een marktvolume van 2,5 miljard dollar. Kleinere stocks, micro-segmentering, kortere productcycli en kleinere oplagen, spelen in de kaart van de digitale druk.HP en KBA verwachten dat deze sector zal groeien omwille van het globale merkenbeleid van de fabrikanten, de groeiende wereldbevolking en de groei van de wereldwijde economie. Om de mogelijkheden van digitale printtechnieken op deze markt ten volle te kunnen inzetten, is spitstechnologie nodig. HP en KBA gaan daarom samen thermische rol-naar-rol inkjetsystemen ontwikkelen.HP lanceerde al eerder printoplossingen voor de golfkartonindustrie met de zogenaamde HP High-Speed Inkjet Corrugated Packaging Solution. Dat resulteerde in een eerste installatie bij Obaly Morava in de Tsjechische Republiek. De installatie bij de firma is gebaseerd op de HP T400 Simplex Color Inkjet Web Press. De samenwerking met KBA moet nog meer oplossingen opleveren. KBA brengt zijn kennis in op het vlak de beheersing van het papiertransport doorheen de pers en van de machinebouw.