"Om additive manufacturing op te schalen, heeft de industrie printers nodig die zijn ontworpen voor een hoge productiviteit in combinatie met een geïntegreerde end-to-end workflowoplossing - de samenwerking tussen HP en Materialise levert deze oplossing", zegt Arvind Rangarajan, Global head of Software and Data, HP Personalization and 3D Printing.

Volumeproductie

"Fabrikanten gebruiken 3D-printen steeds vaker voor onderdelen voor eindgebruik in plaats van alleen in de prototype- en ontwerpfase", zegt Bart Van der Schueren, de CTO van Materialise. "Dit partnerschap zal deze verschuiving helpen stimuleren door efficiëntere, herhaalbare volumeproductie te ondersteunen."

Materialise publiceerde eerder dit jaar een casestudy over het Digital Development Center van Extol. Het Amerikaanse bedrijf voorziet hun HP Multi Jet Fusion printers van CO-AM om op maat gemaakte 3D-geprinte kniebraces te maken voor patiënten van Baretta Medical Institute.

Het Digital Development Center van Extol. Het bedrijf voorziet hun HP Multi Jet Fusion printers van CO-AM om op maat gemaakte 3D-geprinte kniebraces te maken., Extol
Het Digital Development Center van Extol. Het bedrijf voorziet hun HP Multi Jet Fusion printers van CO-AM om op maat gemaakte 3D-geprinte kniebraces te maken. © Extol
"Om additive manufacturing op te schalen, heeft de industrie printers nodig die zijn ontworpen voor een hoge productiviteit in combinatie met een geïntegreerde end-to-end workflowoplossing - de samenwerking tussen HP en Materialise levert deze oplossing", zegt Arvind Rangarajan, Global head of Software and Data, HP Personalization and 3D Printing."Fabrikanten gebruiken 3D-printen steeds vaker voor onderdelen voor eindgebruik in plaats van alleen in de prototype- en ontwerpfase", zegt Bart Van der Schueren, de CTO van Materialise. "Dit partnerschap zal deze verschuiving helpen stimuleren door efficiëntere, herhaalbare volumeproductie te ondersteunen."Materialise publiceerde eerder dit jaar een casestudy over het Digital Development Center van Extol. Het Amerikaanse bedrijf voorziet hun HP Multi Jet Fusion printers van CO-AM om op maat gemaakte 3D-geprinte kniebraces te maken voor patiënten van Baretta Medical Institute.