Het bericht komt enkele weken na de aankondiging van een herstructurering waarbij HP 27.000 banen (ong. 8% van zijn personeel) gaat schrappen. Over 2010 is de omzet van HP overigens met 3% gedaald.

"HP heeft beslist om niet aan Ipex 2014 deel te nemen omdat we onze verkoop- en marketinginspanningen concentreren op lokale evenementen die specifiek op onze toepassingen gericht zijn. Daarnaast gaan we ook meer activiteiten voor onze klanten ontwikkelen, zoals onze gemeenschap Dscoop," laat HP weten.

De beslissing van HP is een zware klap voor de organisatoren van Ipex die blijk hadden gegeven van nieuwe ambities door het voorbije jaar aan te kondigen dat de beurs naar het complex Excel in Londen zou verhuizen. De organisatoren geven zich echter niet gewonnen en onderstrepen dat al 70% van de 100.000 m² beschikbare expositieruimte in Excel gereserveerd is. In de NEC in Birmingham nam Ipex 2010 ongeveer 60.000 m² in beslag.

Leveranciers zoals Canon, EFI, Heidelberg en Landa hebben hun aanwezigheid al bevestigd. Trevor Crawford, de directeur van Ipex, zei tegen onze Britse collega's van het tijdschrift PrintWeek dat hij nog hoopt dat HP van mening verandert.

Het bericht komt enkele weken na de aankondiging van een herstructurering waarbij HP 27.000 banen (ong. 8% van zijn personeel) gaat schrappen. Over 2010 is de omzet van HP overigens met 3% gedaald."HP heeft beslist om niet aan Ipex 2014 deel te nemen omdat we onze verkoop- en marketinginspanningen concentreren op lokale evenementen die specifiek op onze toepassingen gericht zijn. Daarnaast gaan we ook meer activiteiten voor onze klanten ontwikkelen, zoals onze gemeenschap Dscoop," laat HP weten. De beslissing van HP is een zware klap voor de organisatoren van Ipex die blijk hadden gegeven van nieuwe ambities door het voorbije jaar aan te kondigen dat de beurs naar het complex Excel in Londen zou verhuizen. De organisatoren geven zich echter niet gewonnen en onderstrepen dat al 70% van de 100.000 m² beschikbare expositieruimte in Excel gereserveerd is. In de NEC in Birmingham nam Ipex 2010 ongeveer 60.000 m² in beslag. Leveranciers zoals Canon, EFI, Heidelberg en Landa hebben hun aanwezigheid al bevestigd. Trevor Crawford, de directeur van Ipex, zei tegen onze Britse collega's van het tijdschrift PrintWeek dat hij nog hoopt dat HP van mening verandert.