De test die in de fabriek van ArjoWiggins Greenfield in Château-Thierry uitgevoerd werd, sloeg op een lot gemengd oud papier waarvan er 5% op de HP Indigo gedrukt was. In totaal werd 9 ton drukwerk dat op een HP Indigo vervaardigd was, verwerkt: het staal omvatte verschillende gestreken en ongestreken papiersoorten, met een uiteenlopende inktbedekking (waaronder ook fotowerk).

"De test bevestigde het specifieke karakter van drukwerk dat op HP Indigo vervaardigd is, maar we zijn er wel in geslaagd om het papier volledig te ontinkten zodat we een gerecycleerde pulp verkregen waarvan de witheid overeenstemde met die van onze gewone productie," zei Laurent Benault, operationeel directeur van Greenfield.

Greenfield produceert een hoogwaardige, ontinkte pulp, met een superieure witheid en zuiverheid die hoofdzakelijk bestemd is voor de productie van grafische gestreken en ongestreken papiersoorten. Het is met die pulp dat Arjo Wiggins zijn gerecycleerd papier Cocoon produceert. Het bijzonder doeltreffende industriële proces omvat drie ontinktingscycli, waarvan twee met een dispersiefase.

"Dit is geen bewijs dat het systeem in gelijk welke fabriek kan functioneren," reageerde Axel Fischer, directeur public relations van Ingede (de internationale vereniging van de ontinktingssector). "Dit is geen model dat in alle ontinktingsinstallaties gebruikt kan worden en het resultaat wijzigt hoe dan ook niet ons standpunt over het ontinkten van drukwerk dat op een HP Indigo vervaardigd is."

De test die in de fabriek van ArjoWiggins Greenfield in Château-Thierry uitgevoerd werd, sloeg op een lot gemengd oud papier waarvan er 5% op de HP Indigo gedrukt was. In totaal werd 9 ton drukwerk dat op een HP Indigo vervaardigd was, verwerkt: het staal omvatte verschillende gestreken en ongestreken papiersoorten, met een uiteenlopende inktbedekking (waaronder ook fotowerk). "De test bevestigde het specifieke karakter van drukwerk dat op HP Indigo vervaardigd is, maar we zijn er wel in geslaagd om het papier volledig te ontinkten zodat we een gerecycleerde pulp verkregen waarvan de witheid overeenstemde met die van onze gewone productie," zei Laurent Benault, operationeel directeur van Greenfield.Greenfield produceert een hoogwaardige, ontinkte pulp, met een superieure witheid en zuiverheid die hoofdzakelijk bestemd is voor de productie van grafische gestreken en ongestreken papiersoorten. Het is met die pulp dat Arjo Wiggins zijn gerecycleerd papier Cocoon produceert. Het bijzonder doeltreffende industriële proces omvat drie ontinktingscycli, waarvan twee met een dispersiefase. "Dit is geen bewijs dat het systeem in gelijk welke fabriek kan functioneren," reageerde Axel Fischer, directeur public relations van Ingede (de internationale vereniging van de ontinktingssector). "Dit is geen model dat in alle ontinktingsinstallaties gebruikt kan worden en het resultaat wijzigt hoe dan ook niet ons standpunt over het ontinkten van drukwerk dat op een HP Indigo vervaardigd is."