Digital4 omschrijft zichzelf als een van de grootste digitale drukkerijen in Nederland. Het bedrijf dat vandaag drie vestigingen telt (Goor, Hengelo en Houten), werkt vanaf 1 mei vanuit een nieuwe centrale vestiging in Apeldoorn. Tegelijk neemt de onderneming de eerste HP Indigo 10000 van de Benelux in gebruik.

De HP Indigo 10000 die vorig jaar op de drupa voorgesteld werd, is een van de eerste digitale persen van het formaat B2. De machine kan vellen met een maximumformaat van 53 x 75 cm verwerken en haalt een snelheid van 3.450 vellen per uur (4/0) of 4.600 vellen in de EP-modus (Enhanced Production). In dat laatste geval drukt de machine in drie kleuren in plaats van in vier, waardoor de snelheid een derde verhoogd kan worden en de drukkosten met 15% verlaagd. In maart had HP Indigo meegedeeld dat er al 16 exemplaren van die machine geïnstalleerd waren.

Digital4 omschrijft zichzelf als een van de grootste digitale drukkerijen in Nederland. Het bedrijf dat vandaag drie vestigingen telt (Goor, Hengelo en Houten), werkt vanaf 1 mei vanuit een nieuwe centrale vestiging in Apeldoorn. Tegelijk neemt de onderneming de eerste HP Indigo 10000 van de Benelux in gebruik. De HP Indigo 10000 die vorig jaar op de drupa voorgesteld werd, is een van de eerste digitale persen van het formaat B2. De machine kan vellen met een maximumformaat van 53 x 75 cm verwerken en haalt een snelheid van 3.450 vellen per uur (4/0) of 4.600 vellen in de EP-modus (Enhanced Production). In dat laatste geval drukt de machine in drie kleuren in plaats van in vier, waardoor de snelheid een derde verhoogd kan worden en de drukkosten met 15% verlaagd. In maart had HP Indigo meegedeeld dat er al 16 exemplaren van die machine geïnstalleerd waren.