HP heeft op de ISA Sign Expo in Orlando (Florida) de HP Latex R Series van inkten aangekondigd. HP noemt het een echte hybride latextechnologie waarmee het printen op flexibele materialen wordt uitgebreid met de mogelijkheid van het printen op stijve materialen. Tegelijkertijd werd de HP Latex White Ink geïntroduceerd.

HP houdt al jaren de lippen stijf op elkaar wanneer gevraagd wordt of het vlakbedprinters voor latexinkten aan het ontwikkelen is. HP ontwijkt de vraag door te stellen dat de droging van latexinkt op vlakbedprinters een serieuze horde om nemen is. Heel veel water moet namelijk snel uit de inkt kunnen worden verdampt. Watergebaseerde inkt betekent wel een opstap richting vouwkarton en verpakkingen. In de verpakkingssector is er namelijk veel aversie ten opzichte van UV-inkjetinkten. Men is er bang voor mogelijke migratie van de UV-inkt maar ook migratie van geur kan door het gebruik van UV-inkten een probleem vormen. Latexinkten kunnen in de print&sign-sector worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het is een ander voordeel dat door HP regelmatig in de kijker wordt gezet. Voor een antwoord op de vraag of de latex-vlakbedprinters er komen en hoe het droogproces dan zal zijn gerealiseerd, is het dus vooralsnog wachten op Fespa Berlijn (15 tot en met 18 mei).

Fabrikant HP over de nieuwe inktserie: "Met de HP Latex R serie zal op een breed scala van harde materialen kunnen worden geprint, zoals schuimplaten, schuim PVC, karton, geribbeld polypropyleen, massieve kunststoffen, aluminium, hout en glas. In tegenstelling tot de UV-printtechnologie, die een dikke inktlaag creëert die het materiaal volledig bedekt en tijd nodig heeft om te drogen, behouden HP's latexinkten op waterbasis de look en feel van de media en leveren ze geurloze prints die zowel veilig zijn voor het milieu als voor de printeroperator. HP's witte latex-inkt levert een glanzend hoogwaardig 'echt wit' dat niet vergeelt na verloop van tijd zoals traditionele witte inkt op UV-basis. HP's White Latex Ink heeft een innovatief systeem dat de witte inkt recirculeert om afzettingen te voorkomen. Witte inkt is een constant probleem voor de industrie. Traditioneel gebruikt het grotere en zwaardere pigmentdeeltjes die de afdrukkoppen vaak verstoppen, of het ondoorzichtige mengsel wordt gescheiden en zet zich neer op de bodem van het inktreservoir. Tot nu toe was fysiek schudden van de reservoirs vaak de noodzakelijke oplossing."

De HP Latex R-serie zal beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2018 en maakt haar debuut in mei op Fespa in Berlijn.

HP heeft op de ISA Sign Expo in Orlando (Florida) de HP Latex R Series van inkten aangekondigd. HP noemt het een echte hybride latextechnologie waarmee het printen op flexibele materialen wordt uitgebreid met de mogelijkheid van het printen op stijve materialen. Tegelijkertijd werd de HP Latex White Ink geïntroduceerd.HP houdt al jaren de lippen stijf op elkaar wanneer gevraagd wordt of het vlakbedprinters voor latexinkten aan het ontwikkelen is. HP ontwijkt de vraag door te stellen dat de droging van latexinkt op vlakbedprinters een serieuze horde om nemen is. Heel veel water moet namelijk snel uit de inkt kunnen worden verdampt. Watergebaseerde inkt betekent wel een opstap richting vouwkarton en verpakkingen. In de verpakkingssector is er namelijk veel aversie ten opzichte van UV-inkjetinkten. Men is er bang voor mogelijke migratie van de UV-inkt maar ook migratie van geur kan door het gebruik van UV-inkten een probleem vormen. Latexinkten kunnen in de print&sign-sector worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het is een ander voordeel dat door HP regelmatig in de kijker wordt gezet. Voor een antwoord op de vraag of de latex-vlakbedprinters er komen en hoe het droogproces dan zal zijn gerealiseerd, is het dus vooralsnog wachten op Fespa Berlijn (15 tot en met 18 mei).Fabrikant HP over de nieuwe inktserie: "Met de HP Latex R serie zal op een breed scala van harde materialen kunnen worden geprint, zoals schuimplaten, schuim PVC, karton, geribbeld polypropyleen, massieve kunststoffen, aluminium, hout en glas. In tegenstelling tot de UV-printtechnologie, die een dikke inktlaag creëert die het materiaal volledig bedekt en tijd nodig heeft om te drogen, behouden HP's latexinkten op waterbasis de look en feel van de media en leveren ze geurloze prints die zowel veilig zijn voor het milieu als voor de printeroperator. HP's witte latex-inkt levert een glanzend hoogwaardig 'echt wit' dat niet vergeelt na verloop van tijd zoals traditionele witte inkt op UV-basis. HP's White Latex Ink heeft een innovatief systeem dat de witte inkt recirculeert om afzettingen te voorkomen. Witte inkt is een constant probleem voor de industrie. Traditioneel gebruikt het grotere en zwaardere pigmentdeeltjes die de afdrukkoppen vaak verstoppen, of het ondoorzichtige mengsel wordt gescheiden en zet zich neer op de bodem van het inktreservoir. Tot nu toe was fysiek schudden van de reservoirs vaak de noodzakelijke oplossing."De HP Latex R-serie zal beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2018 en maakt haar debuut in mei op Fespa in Berlijn.