Aanleiding van het verbod, was een patentzaak die was aangespannen door inktkoppenfabrikant Memjet omtrent de HP 841 printkoppen die worden gebruikt in de HP PageWide XL 8000, XL 5000, XL 4500 en XL 4000 printers.

De Duitse uitspraak loopt voorop op wat zal worden beslist door de rechtbank in Californië waar men nog niet tot een conclusie over de zaak is gekomen. Memjet heeft een maand de tijd om in beroep te gaan. Het riskeert dan wel dat HP een vergoeding claimt voor het verlies van tweeënhalve maand, de periode waarin de systemen niet konden worden verkocht, als het zelf ongelijk krijgt.

Aanleiding van het verbod, was een patentzaak die was aangespannen door inktkoppenfabrikant Memjet omtrent de HP 841 printkoppen die worden gebruikt in de HP PageWide XL 8000, XL 5000, XL 4500 en XL 4000 printers. De Duitse uitspraak loopt voorop op wat zal worden beslist door de rechtbank in Californië waar men nog niet tot een conclusie over de zaak is gekomen. Memjet heeft een maand de tijd om in beroep te gaan. Het riskeert dan wel dat HP een vergoeding claimt voor het verlies van tweeënhalve maand, de periode waarin de systemen niet konden worden verkocht, als het zelf ongelijk krijgt.