Vorige week heeft HP zijn nieuwe Graphics Experience Center (GEC) in Barcelona ingehuldigd. Dat center heeft nu een oppervlakte van 6.000 m² (in plaats van 3.800 m² vroeger) zodat daar alle 'end-to-end' oplossingen samengebracht kunnen worden. Dat betekent dat de klanten in het nieuwe centrum alle stappen van de drukvoorbereiding, de print en de afwerking kunnen testen, en dat in alle marktsegmenten waarin HP actief is. Voor de drie belangrijkste printtechnologieën van HP zijn drie grote aparte ruimtes voorzien: de verschillende Indigo-persen voor industriële druk (verpakkingen, etiketten) en handelsdruk (publicaties, direct marketing, transactioneel drukwerk, enz.); de Scitex- en Latex-printsystemen voor de grootformaatdruk en de productie van signs en muurdecoratie; en de printers DesignJet voor technische producties zoals planafdrukken en fotografie. Daarnaast zijn vanaf nu ook virtuele demonstraties mogelijk voor klanten die zich niet ter plaatse kunnen begeven.

Het GEC biedt ook nog onderdak aan enkele bijkomende machines, zoals de inkjet rotatiepers T230 en de HP 20000 en 30000. Tevens vind je er apparatuur van partners van HP op het vlak van afwerking, zoals Horizon, Scodix, CP Bourg, Kama, Duplo en Hunkeler.

Binnen HP fungeert het Graphics Experience Center als de zetel van de EMEA-zone voor de grafische oplossingen, en als de internationale zetel voor de grootformaatdruk en de 3D-druk. In het centrum is overigens een nieuwe tentoonstellingsruimte aan de 3D-druk gewijd, met onder andere de MultiJet Fusion, de nieuwe 3D-druktechnologie van HP. Die machine komt volgens plan in 2016 op de markt.

Het Graphics Experience Center ligt op de site van HP in Sant Cugat del Valles in Barcelona. Daar werken meer dan 3000 werknemers van 61 verschillende nationaliteiten en meer dan 450 O&O-ingenieurs. Volgens HP bezoeken elk jaar meer dan 5000 mensen de site die sinds 2008 geopend is.

De producent van digitale printoplossingen geeft ondertussen ook al aan dat hij op 8 en 9 april 2015 verscheidene nieuwe ontwikkelingen zal aankondigen, vooral op het vlak van de grootformaatdruk.

Vorige week heeft HP zijn nieuwe Graphics Experience Center (GEC) in Barcelona ingehuldigd. Dat center heeft nu een oppervlakte van 6.000 m² (in plaats van 3.800 m² vroeger) zodat daar alle 'end-to-end' oplossingen samengebracht kunnen worden. Dat betekent dat de klanten in het nieuwe centrum alle stappen van de drukvoorbereiding, de print en de afwerking kunnen testen, en dat in alle marktsegmenten waarin HP actief is. Voor de drie belangrijkste printtechnologieën van HP zijn drie grote aparte ruimtes voorzien: de verschillende Indigo-persen voor industriële druk (verpakkingen, etiketten) en handelsdruk (publicaties, direct marketing, transactioneel drukwerk, enz.); de Scitex- en Latex-printsystemen voor de grootformaatdruk en de productie van signs en muurdecoratie; en de printers DesignJet voor technische producties zoals planafdrukken en fotografie. Daarnaast zijn vanaf nu ook virtuele demonstraties mogelijk voor klanten die zich niet ter plaatse kunnen begeven.Het GEC biedt ook nog onderdak aan enkele bijkomende machines, zoals de inkjet rotatiepers T230 en de HP 20000 en 30000. Tevens vind je er apparatuur van partners van HP op het vlak van afwerking, zoals Horizon, Scodix, CP Bourg, Kama, Duplo en Hunkeler.Binnen HP fungeert het Graphics Experience Center als de zetel van de EMEA-zone voor de grafische oplossingen, en als de internationale zetel voor de grootformaatdruk en de 3D-druk. In het centrum is overigens een nieuwe tentoonstellingsruimte aan de 3D-druk gewijd, met onder andere de MultiJet Fusion, de nieuwe 3D-druktechnologie van HP. Die machine komt volgens plan in 2016 op de markt.Het Graphics Experience Center ligt op de site van HP in Sant Cugat del Valles in Barcelona. Daar werken meer dan 3000 werknemers van 61 verschillende nationaliteiten en meer dan 450 O&O-ingenieurs. Volgens HP bezoeken elk jaar meer dan 5000 mensen de site die sinds 2008 geopend is.De producent van digitale printoplossingen geeft ondertussen ook al aan dat hij op 8 en 9 april 2015 verscheidene nieuwe ontwikkelingen zal aankondigen, vooral op het vlak van de grootformaatdruk.