Eind vorig jaar lanceerde Xerox haar poging om HP in te lijven. Het voorgestelde overnamebedrag van 33 miljard dollar werd door HP als onvoldoende afgewezen en ze betwijfelde bovendien of Xerox zo'n bedrag werkelijk kon ophoesten. De stemming tussen beide partijen, die in het verleden wel al gesprekken voerden over een mogelijk samengaan, bekoelde en Xerox richtte zich vervolgens rechtstreeks tot de HP-aandeelhouders om hen te overtuigen. Begin januari liet ze bovendien, opnieuw per openbare brief, weten de financiering van het bod daadwerkelijk te kunnen garanderen. Op woensdag 8 januari liet HP weten niet onder de indruk te zijn: het bod is eenvoudig nog altijd te laag.

Ondertussen heeft het Japanse Fuji-Xerox laten weten dat ze haar partnerschap met Xerox na 31 maart 2021 niet zal verlengen. Dat partnerschap werd overeengekomen toen Fujifilm vorig jaar alle aandelen van Xerox in de joint-venture overnam, nadat de in 2018 voorgenomen overname van Xerox door Fujifilm afketste. Fuji-Xerox verandert op 1 april 2021 haar naam in 'Fujifilm Business Innovation' en kan vanaf dat moment ook in de VS en Europa de concurrentie aangaan met Xerox. Overigens zegt Fuji-Xerox dat beide bedrijven ook in de nieuwe situatie elkaars producten blijven leveren.

Eind vorig jaar lanceerde Xerox haar poging om HP in te lijven. Het voorgestelde overnamebedrag van 33 miljard dollar werd door HP als onvoldoende afgewezen en ze betwijfelde bovendien of Xerox zo'n bedrag werkelijk kon ophoesten. De stemming tussen beide partijen, die in het verleden wel al gesprekken voerden over een mogelijk samengaan, bekoelde en Xerox richtte zich vervolgens rechtstreeks tot de HP-aandeelhouders om hen te overtuigen. Begin januari liet ze bovendien, opnieuw per openbare brief, weten de financiering van het bod daadwerkelijk te kunnen garanderen. Op woensdag 8 januari liet HP weten niet onder de indruk te zijn: het bod is eenvoudig nog altijd te laag.Ondertussen heeft het Japanse Fuji-Xerox laten weten dat ze haar partnerschap met Xerox na 31 maart 2021 niet zal verlengen. Dat partnerschap werd overeengekomen toen Fujifilm vorig jaar alle aandelen van Xerox in de joint-venture overnam, nadat de in 2018 voorgenomen overname van Xerox door Fujifilm afketste. Fuji-Xerox verandert op 1 april 2021 haar naam in 'Fujifilm Business Innovation' en kan vanaf dat moment ook in de VS en Europa de concurrentie aangaan met Xerox. Overigens zegt Fuji-Xerox dat beide bedrijven ook in de nieuwe situatie elkaars producten blijven leveren.