De enorme banenschrapping moet HP financieel gezonder maken alvorens het wordt opgesplitst in twee bedrijven: HP Enterprise voor alles rond cloud en security en HP Inc. voor alles rond printers en pc's.

In welke mate de Belgische vestiging van HP zal leiden onder de nieuwe herstructurering is nog niet bekend. Wel zullen de banen deze keer vooral in het toekomstige HP Enterprise-deel vallen.

Sinds het aantreden van Whitman heeft Hewlett-Packard al zo'n 55.000 banen geschrapt, de nieuwe aankondiging niet meegerekend. HP zal waarschijnlijk in november opsplitsen in twee bedrijven waarbij Whitman HP Enterprise zal leiden. Maar ook dan is de ontslaggolf niet gedaan. Whitman verwacht dat nog eens 3.300 jobs bij HP Inc. zullen verdwijnen.

Bron: Pieterjan Van Leemputten, Datanews

De enorme banenschrapping moet HP financieel gezonder maken alvorens het wordt opgesplitst in twee bedrijven: HP Enterprise voor alles rond cloud en security en HP Inc. voor alles rond printers en pc's.In welke mate de Belgische vestiging van HP zal leiden onder de nieuwe herstructurering is nog niet bekend. Wel zullen de banen deze keer vooral in het toekomstige HP Enterprise-deel vallen.Sinds het aantreden van Whitman heeft Hewlett-Packard al zo'n 55.000 banen geschrapt, de nieuwe aankondiging niet meegerekend. HP zal waarschijnlijk in november opsplitsen in twee bedrijven waarbij Whitman HP Enterprise zal leiden. Maar ook dan is de ontslaggolf niet gedaan. Whitman verwacht dat nog eens 3.300 jobs bij HP Inc. zullen verdwijnen.Bron: Pieterjan Van Leemputten, Datanews