HP brengt de reeks HP Indigo Secure uit die beveiligings- en beschermingsoplossingen op drukwerk kan aanbrengen om namaak te bestrijden. De HP Indigo 6000 Secure Press is de eerste digitale pers van HP voor de markt van beveiligd drukwerk. De oplossing HP Indigo Secure omvat al wat nodig is - materiaal, software, dragers en inkten - om beveiligd drukwerk te realiseren en om merken te beschermen. Het aanbod is gebaseerd op de HP Indigo LEP-technologie en op partneroplossingen.

De serie HP Indigo Secure is ontworpen voor overheden, financiële instellingen en andere spelers die deviezen, persoonlijke identificatiedocumenten en waardepapieren (fiscale zegels, enz.) beheren. De oplossingen van HP voor beveiligd drukwerk maken het mogelijk om beveiligingselementen te creëren, zoals voor het blote oog onzichtbare bedrukkingen, variabele gegevens (unieke identificatiecodes, QR-codes) en complexe motieven (microteksten, guilloches, links naar de cloud). De elementen kunnen gecombineerd worden om de beveiliging van het drukwerk en de producten nog te verhogen.

Digitale vingerafdruk

De nieuwe pers, de HP Indigo 6000 Secure, is uitgerust met zeven kleurenstations ElectroInk, met inbegrip van veiligheidsinkten. Ze maakt het mogelijk om de identificatie-elementen en de elementen die documenten en verpakkingen complexer maken, te reproduceren. Elke pers HP Indigo 6000 Secure bezit een unieke digitale vingerafdruk om de bron van het drukwerk te kunnen volgen en traceren.

De HP Indigo 6000 Secure werd ontwikkeld in samenwerking met Jura JSP, een internationaal bekende naam in de sector van hoog beveiligd drukwerk. "De oplossing van HP Indigo en Jura opent nieuwe mogelijkheden in de sector van beveiligd drukwerk. De beveiligingsfuncties, de workflow en het hele concept werden ontwikkeld als een unieke, digitale printoplossing die in één doorgang een streng beveiligd product aflevert. De pers kan uiteenlopende substraten met verschillende inkten en functies bedrukken zodat een ruime waaier aan producten beveiligd kunnen worden. De producten kunnen eenvoudig op drie niveaus geauthenticeerd worden - openbaar, expert en medisch-wettelijk", verklaarde Barna Barabas, algemeen directeur productontwikkeling bij Jura JSP.

HP brengt de reeks HP Indigo Secure uit die beveiligings- en beschermingsoplossingen op drukwerk kan aanbrengen om namaak te bestrijden. De HP Indigo 6000 Secure Press is de eerste digitale pers van HP voor de markt van beveiligd drukwerk. De oplossing HP Indigo Secure omvat al wat nodig is - materiaal, software, dragers en inkten - om beveiligd drukwerk te realiseren en om merken te beschermen. Het aanbod is gebaseerd op de HP Indigo LEP-technologie en op partneroplossingen.De serie HP Indigo Secure is ontworpen voor overheden, financiële instellingen en andere spelers die deviezen, persoonlijke identificatiedocumenten en waardepapieren (fiscale zegels, enz.) beheren. De oplossingen van HP voor beveiligd drukwerk maken het mogelijk om beveiligingselementen te creëren, zoals voor het blote oog onzichtbare bedrukkingen, variabele gegevens (unieke identificatiecodes, QR-codes) en complexe motieven (microteksten, guilloches, links naar de cloud). De elementen kunnen gecombineerd worden om de beveiliging van het drukwerk en de producten nog te verhogen.De nieuwe pers, de HP Indigo 6000 Secure, is uitgerust met zeven kleurenstations ElectroInk, met inbegrip van veiligheidsinkten. Ze maakt het mogelijk om de identificatie-elementen en de elementen die documenten en verpakkingen complexer maken, te reproduceren. Elke pers HP Indigo 6000 Secure bezit een unieke digitale vingerafdruk om de bron van het drukwerk te kunnen volgen en traceren.De HP Indigo 6000 Secure werd ontwikkeld in samenwerking met Jura JSP, een internationaal bekende naam in de sector van hoog beveiligd drukwerk. "De oplossing van HP Indigo en Jura opent nieuwe mogelijkheden in de sector van beveiligd drukwerk. De beveiligingsfuncties, de workflow en het hele concept werden ontwikkeld als een unieke, digitale printoplossing die in één doorgang een streng beveiligd product aflevert. De pers kan uiteenlopende substraten met verschillende inkten en functies bedrukken zodat een ruime waaier aan producten beveiligd kunnen worden. De producten kunnen eenvoudig op drie niveaus geauthenticeerd worden - openbaar, expert en medisch-wettelijk", verklaarde Barna Barabas, algemeen directeur productontwikkeling bij Jura JSP.