HP Inc. maakte bekend dat het honderdste exemplaar van de digitale pers HP Indigo 100K in het B2-formaat aan de Britse online drukker Solopress, een dochteronderneming van Onlineprinters, geleverd wordt. De nieuwe pers vervolledigt het bestaande machinepark van Solopress dat al uit vijf HP Page Wide en Indigo-toestellen bestaat. De eerste HP Indigo 100K was in 2020 door het Duitse Onlineprinters aangekocht. Die Duitse online drukker, die in Neustadt an der Aischavait gevestigd is, fungeerde bijna een jaar lang als betasite om HP te helpen zijn pers te verfijnen.

"We zijn erg blij om te merken dat de markt zich herstelt en dat de bestellingen na een erg moeilijke periode weer toenemen", verklaarde Simon Cooper, algemeen directeur van Solopress. "De voorbije jaren hebben we als bedrijf tijd geïnvesteerd om veranderingen in te voeren die onze klanten een meerwaarde bieden. En om dat waar te maken, hebben we onlangs de HP Indigo 100K aan ons machinepark toegevoegd."

Een miljoen B2-vellen per maand

De digitale pers HP Indigo 100K drukt tot 6000 vel/uur in drie kleuren en tot 4.500 vel/uur in vier kleuren. Daardoor kunnen handelsdrukkers grotere volumes van offset naar digitale druk overhevelen om aan de huidige behoeften tegemoet te komen. De 100K leent zich voor productievolumes van meer dan een miljoen B2-vellen, recto-verso, per maand. HP viert ook dat het tien jaar geleden het gamma HP Indigo in het B2-formaat uitbracht, met de eerste voorstelling van de HP Indigo 10000 op Drupa 2012.

HP Inc. maakte bekend dat het honderdste exemplaar van de digitale pers HP Indigo 100K in het B2-formaat aan de Britse online drukker Solopress, een dochteronderneming van Onlineprinters, geleverd wordt. De nieuwe pers vervolledigt het bestaande machinepark van Solopress dat al uit vijf HP Page Wide en Indigo-toestellen bestaat. De eerste HP Indigo 100K was in 2020 door het Duitse Onlineprinters aangekocht. Die Duitse online drukker, die in Neustadt an der Aischavait gevestigd is, fungeerde bijna een jaar lang als betasite om HP te helpen zijn pers te verfijnen. "We zijn erg blij om te merken dat de markt zich herstelt en dat de bestellingen na een erg moeilijke periode weer toenemen", verklaarde Simon Cooper, algemeen directeur van Solopress. "De voorbije jaren hebben we als bedrijf tijd geïnvesteerd om veranderingen in te voeren die onze klanten een meerwaarde bieden. En om dat waar te maken, hebben we onlangs de HP Indigo 100K aan ons machinepark toegevoegd."De digitale pers HP Indigo 100K drukt tot 6000 vel/uur in drie kleuren en tot 4.500 vel/uur in vier kleuren. Daardoor kunnen handelsdrukkers grotere volumes van offset naar digitale druk overhevelen om aan de huidige behoeften tegemoet te komen. De 100K leent zich voor productievolumes van meer dan een miljoen B2-vellen, recto-verso, per maand. HP viert ook dat het tien jaar geleden het gamma HP Indigo in het B2-formaat uitbracht, met de eerste voorstelling van de HP Indigo 10000 op Drupa 2012.