Xerox bracht begin november een bod van 33,5 miljard dollar uit, maar dat werd als 'te laag' door HP afgewezen. Ook sprak ze twijfel uit over de financiële positie van Xerox. Tegelijkertijd maakte HP duidelijk dat er al langer verkennende gesprekken met Xerox gaande waren en dat de deur voor een combinatie van de bedrijven open bleef staan - mogelijk door een overname van Xerox door HP. Eind vorige week stuurde John Visentin, CEO van Xerox (foto), als reactie op de afwijzing en "onnodige vertragingstactiek" een brief met een ultimatum: als HP niet deze maandag bereidwillig aan tafel komt zitten, dan dreigt een vijandelijk bod richting de aandeelhouders.

HP, dat een driemaal grotere marktwaarde heeft dan Xerox, staat volgend jaar vooralsnog als grootste Drupa-exposant genoteerd met de complete Hal 17. Xerox staat opnieuw in Hal 8A ingetekend, naast FujiFilm. Eind oktober werd de scheiding tussen deze beide bedrijven officieel, nadat volledige fusieplannen vorig jaar mislukten.

Xerox bracht begin november een bod van 33,5 miljard dollar uit, maar dat werd als 'te laag' door HP afgewezen. Ook sprak ze twijfel uit over de financiële positie van Xerox. Tegelijkertijd maakte HP duidelijk dat er al langer verkennende gesprekken met Xerox gaande waren en dat de deur voor een combinatie van de bedrijven open bleef staan - mogelijk door een overname van Xerox door HP. Eind vorige week stuurde John Visentin, CEO van Xerox (foto), als reactie op de afwijzing en "onnodige vertragingstactiek" een brief met een ultimatum: als HP niet deze maandag bereidwillig aan tafel komt zitten, dan dreigt een vijandelijk bod richting de aandeelhouders.HP, dat een driemaal grotere marktwaarde heeft dan Xerox, staat volgend jaar vooralsnog als grootste Drupa-exposant genoteerd met de complete Hal 17. Xerox staat opnieuw in Hal 8A ingetekend, naast FujiFilm. Eind oktober werd de scheiding tussen deze beide bedrijven officieel, nadat volledige fusieplannen vorig jaar mislukten.