"Met MGA Contact hebben merkeigenaren en verpakkingsontwerpers nu twee keer zoveel ruimte om hun boodschappen en informatie weer te geven. Zo kunnen verpakkingen voor fruit, groenten of chocolade een aantrekkelijker design krijgen", zegt Josef Sutter, product manager Sheet-fed/UV Europe bij hubergroup.

Dit is mogelijk omdat de inktproducent alleen ingrediënten gebruikt die volgens EU-richtlijnen en FDA-criteria zijn toegelaten voor direct contact met voedsel. Bovendien wordt de inktserie geproduceerd in een aparte productiefaciliteit in de fabriek van hubergroup in het Duitse Celle.

Duurzame formulering

"MGA Contact bereikt dezelfde processtabiliteit bij het printen als andere MGA-inktseries, zodat printers geen aanpassingen hoeven te maken", stelt de producent. "De inktserie hoeft alleen te worden gecoat met een dispersielak, die ook geschikt is voor direct contact met voedsel." Hubergroup beveelt hiervoor producten aan uit het ACRYLAC DFC (Direct Food Contact) assortiment.

De nieuwe inkt heeft volgens de producent een uitstekende lichtvastheid en dekt als ECG-serie (Extended Color Gamut) ook een groot kleurengamma. "Dankzij de duurzame formulering is de inktserie ook goed recycleerbaar", luidt het.

"Met MGA Contact hebben merkeigenaren en verpakkingsontwerpers nu twee keer zoveel ruimte om hun boodschappen en informatie weer te geven. Zo kunnen verpakkingen voor fruit, groenten of chocolade een aantrekkelijker design krijgen", zegt Josef Sutter, product manager Sheet-fed/UV Europe bij hubergroup.Dit is mogelijk omdat de inktproducent alleen ingrediënten gebruikt die volgens EU-richtlijnen en FDA-criteria zijn toegelaten voor direct contact met voedsel. Bovendien wordt de inktserie geproduceerd in een aparte productiefaciliteit in de fabriek van hubergroup in het Duitse Celle."MGA Contact bereikt dezelfde processtabiliteit bij het printen als andere MGA-inktseries, zodat printers geen aanpassingen hoeven te maken", stelt de producent. "De inktserie hoeft alleen te worden gecoat met een dispersielak, die ook geschikt is voor direct contact met voedsel." Hubergroup beveelt hiervoor producten aan uit het ACRYLAC DFC (Direct Food Contact) assortiment.De nieuwe inkt heeft volgens de producent een uitstekende lichtvastheid en dekt als ECG-serie (Extended Color Gamut) ook een groot kleurengamma. "Dankzij de duurzame formulering is de inktserie ook goed recycleerbaar", luidt het.