Sinds oktober 2021 compenseert Hybrid Software Group, met hoofdkantoor in Cambridge, zowel de professionele als persoonlijke koolstofuitstoot van alle medewerkers. Op de werkplek voert de groep via twee initiatieven (Scope 1 en 2) een beleid om de emissies te verminderen: daarbij wordt op hernieuwbare energie en op koolstofarme verplaatsingen gemikt. Tegelijk werkt de groep samen met de bevoorradingsketen om de koolstofemissies te meten en te verminderen: Scope 3. Via een partnership met Ecologi wil Hybrid Software de koolstofafdruk van alle medewerkers, zowel op het werk als thuis, compenseren.

655 ton CO2-equivalent gecompenseerd

Vandaag al is de groep erin geslaagd om 655 ton CO2-equivalent te compenseren. Het bedrijf draagt bij aan internationale milieuprojecten. Zo is er bijvoorbeeld de productie van elektriciteit met zonnepanelen in de Indiase deelstaten Tamil Nadu en Telangana, en het gebruik van biomassa om in Chili elektriciteit op te wekken.

"Onze raad van bestuur beseft ten volle onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en van onze medewerkers", stelt Guido Van der Schueren, de voorzitte van de groep. "Dat we met het hele bedrijf duurzame projecten ondersteunen, is niet alleen belangrijk voor de toekomstige generaties. Ook op commercieel vlak getuigt dat van gezond verstand. In heel wat van onze groeimarkten, zoals verpakking en textiel, bepalen milieufactoren de manier waarop die markten zich zullen ontwikkelen. Door onze milieu-impact te verminderen, maken we onze ambitie duidelijk om de expansie van de markten via de digitale productie voort te zetten."

Sinds oktober 2021 compenseert Hybrid Software Group, met hoofdkantoor in Cambridge, zowel de professionele als persoonlijke koolstofuitstoot van alle medewerkers. Op de werkplek voert de groep via twee initiatieven (Scope 1 en 2) een beleid om de emissies te verminderen: daarbij wordt op hernieuwbare energie en op koolstofarme verplaatsingen gemikt. Tegelijk werkt de groep samen met de bevoorradingsketen om de koolstofemissies te meten en te verminderen: Scope 3. Via een partnership met Ecologi wil Hybrid Software de koolstofafdruk van alle medewerkers, zowel op het werk als thuis, compenseren.Vandaag al is de groep erin geslaagd om 655 ton CO2-equivalent te compenseren. Het bedrijf draagt bij aan internationale milieuprojecten. Zo is er bijvoorbeeld de productie van elektriciteit met zonnepanelen in de Indiase deelstaten Tamil Nadu en Telangana, en het gebruik van biomassa om in Chili elektriciteit op te wekken."Onze raad van bestuur beseft ten volle onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en van onze medewerkers", stelt Guido Van der Schueren, de voorzitte van de groep. "Dat we met het hele bedrijf duurzame projecten ondersteunen, is niet alleen belangrijk voor de toekomstige generaties. Ook op commercieel vlak getuigt dat van gezond verstand. In heel wat van onze groeimarkten, zoals verpakking en textiel, bepalen milieufactoren de manier waarop die markten zich zullen ontwikkelen. Door onze milieu-impact te verminderen, maken we onze ambitie duidelijk om de expansie van de markten via de digitale productie voort te zetten."