De omzet van Hybrid Software Group bedroeg in de eerste drie maanden van het jaar 13,96 miljoen euro, goed voor een stijging van 12 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De operationele kasstroom (ebitda) steeg in het eerste kwartaal van 2023 naar 3,25 miljoen euro of 23 procent van de omzet. Over dezelfde periode vorig jaar was dat 2,74 miljoen euro of 22 procent van de omzet.

Chiptekorten

"In het eerste kwartaal van 2023 herstelde de omzet in het Printing Software-segment met de eerste grote verkoop van onze nieuwe Digital Front End, SmartDFE, die digitale inkjetpersen aandrijft met een uitstekende printkwaliteit en maximale snelheid", zegt Mike Rottenborn, de CEO. "De inkomsten van Printhead Solutions herstelden zich aanzienlijk op jaarbasis, aangezien de chiptekorten die een grote impact hadden op de inkomsten van het eerste kwartaal van 2022, zijn afgenomen."

Kostencontrole

"De ebitda van de groep was in het eerste kwartaal gestegen, voornamelijk als gevolg van hogere inkomsten. In het Printhead Solutions-segment wogen hogere inputkosten als gevolg van sourcingproblemen en hogere componentprijzen in 2022 op de totale margebijdrage, die in 2023 nog enige tijd zal aanhouden", duidt Rottenborn.

"We verwachten echter hogere inkomsten uit het Enterprise Software-segment om dit te compenseren. Hoewel de bedrijfsomstandigheden uitdagend blijven, hebben we een strakke controle op de kosten om winstgevende groei nu en in de toekomst te verzekeren."

De omzet van Hybrid Software Group bedroeg in de eerste drie maanden van het jaar 13,96 miljoen euro, goed voor een stijging van 12 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De operationele kasstroom (ebitda) steeg in het eerste kwartaal van 2023 naar 3,25 miljoen euro of 23 procent van de omzet. Over dezelfde periode vorig jaar was dat 2,74 miljoen euro of 22 procent van de omzet."In het eerste kwartaal van 2023 herstelde de omzet in het Printing Software-segment met de eerste grote verkoop van onze nieuwe Digital Front End, SmartDFE, die digitale inkjetpersen aandrijft met een uitstekende printkwaliteit en maximale snelheid", zegt Mike Rottenborn, de CEO. "De inkomsten van Printhead Solutions herstelden zich aanzienlijk op jaarbasis, aangezien de chiptekorten die een grote impact hadden op de inkomsten van het eerste kwartaal van 2022, zijn afgenomen.""De ebitda van de groep was in het eerste kwartaal gestegen, voornamelijk als gevolg van hogere inkomsten. In het Printhead Solutions-segment wogen hogere inputkosten als gevolg van sourcingproblemen en hogere componentprijzen in 2022 op de totale margebijdrage, die in 2023 nog enige tijd zal aanhouden", duidt Rottenborn."We verwachten echter hogere inkomsten uit het Enterprise Software-segment om dit te compenseren. Hoewel de bedrijfsomstandigheden uitdagend blijven, hebben we een strakke controle op de kosten om winstgevende groei nu en in de toekomst te verzekeren."