De beslissing van IBW voor deze investering werd beïnvloed door de teruglopende trend in magazines, de vraag van regelmatige klanten naar hardcover afwerking, en de economische omgeving met boekproducenten die ermee ophouden of die zijn uitgerust met verouderde machines. IBW's bestaand machinepark met verzamel-, vouw- en naaimachines vergemakkelijkt de instap in het hardcover segment. "Het laat toe de bijkomende investeringen voor een boekproductielijn binnen redelijke perken te houden," zegt financieel directeur François Van der Haert.

De boekenafwerkingslijn heeft een dubbel lining station en een Hörauf casemaker.

IBW investeerde voor het softcover segment ook nog in een snel instelbare Alegro garenloze bindmachine.

Op de foto van links naar rechts: Steven Van Belle, Olivier Van der Haert, François Van der Haert (allen van IBW) en Luc Sonck (Sales Manager bij Muller Martini Benelux) voor de nieuwe Diamant MC boeklijn.

De beslissing van IBW voor deze investering werd beïnvloed door de teruglopende trend in magazines, de vraag van regelmatige klanten naar hardcover afwerking, en de economische omgeving met boekproducenten die ermee ophouden of die zijn uitgerust met verouderde machines. IBW's bestaand machinepark met verzamel-, vouw- en naaimachines vergemakkelijkt de instap in het hardcover segment. "Het laat toe de bijkomende investeringen voor een boekproductielijn binnen redelijke perken te houden," zegt financieel directeur François Van der Haert.De boekenafwerkingslijn heeft een dubbel lining station en een Hörauf casemaker.IBW investeerde voor het softcover segment ook nog in een snel instelbare Alegro garenloze bindmachine.Op de foto van links naar rechts: Steven Van Belle, Olivier Van der Haert, François Van der Haert (allen van IBW) en Luc Sonck (Sales Manager bij Muller Martini Benelux) voor de nieuwe Diamant MC boeklijn.