Met zijn groot machinepark produceert IBW dagelijks meer dan een miljoen boeken, tijdschriften en folders. Een deel van die producten worden garengenaaid geproduceerd met aster boekennaaimachines van leverancier Grafotec Benelux.

De nieuwste aanwinst, de asterPRO, is voorzien van het GigaLynx katernvolgorde controlesysteem, een katern-openingssysteem met 2+2 zuigeropening, inclusief lapopener. Het naaigedeelte schakelt met een knopdruk over van conventionele steek naar een versprongen steek, voor het verminderen van de ongewenste rugopdikking bij dikke boeken met dunne katernen. Het Touch Screen beeldscherm beschikt over menu gestuurd inrichten van de machine, onderhoudsindicatoren, storingsanalyse en data opslag per order. Het formaatbereik varieert van 75 x 120 mm tot 320 x 440 mm. Door het koppelen van de Universe stapelaar worden de werkzaamheden van inleggen en terug afstapelen op pallet van de genaaide boekblokken centraal op een punt door de bediener gedaan.

De machine wordt midden april in bedrijf genomen.

Bron: Grafotec Benelux

Met zijn groot machinepark produceert IBW dagelijks meer dan een miljoen boeken, tijdschriften en folders. Een deel van die producten worden garengenaaid geproduceerd met aster boekennaaimachines van leverancier Grafotec Benelux. De nieuwste aanwinst, de asterPRO, is voorzien van het GigaLynx katernvolgorde controlesysteem, een katern-openingssysteem met 2+2 zuigeropening, inclusief lapopener. Het naaigedeelte schakelt met een knopdruk over van conventionele steek naar een versprongen steek, voor het verminderen van de ongewenste rugopdikking bij dikke boeken met dunne katernen. Het Touch Screen beeldscherm beschikt over menu gestuurd inrichten van de machine, onderhoudsindicatoren, storingsanalyse en data opslag per order. Het formaatbereik varieert van 75 x 120 mm tot 320 x 440 mm. Door het koppelen van de Universe stapelaar worden de werkzaamheden van inleggen en terug afstapelen op pallet van de genaaide boekblokken centraal op een punt door de bediener gedaan.De machine wordt midden april in bedrijf genomen.Bron: Grafotec Benelux