De beslissing voor de nieuwe cyclus werd op 10 december door het drupa-committee genomen.

"De hele drukwerkproductieketen is radicaal veranderd door het internet en de digitale technologieën. Nieuwe toepassingen en oplossingen zien het levenslicht en creëren nieuwe zakenopportuniteiten. Tegelijkertijd groeit de belangstelling voor nieuwe technologieën zoals 3D printing, gedrukte elektronica en functioneel drukwerk," zegt Claus Bolza-Schünemann, voorzitter van de drupa-adviesraad en president van de Koenig & Bauer Group. "Het is belangrijker dan ooit dat onze klanten een overzicht aangeboden krijgen van de laatste technologie en geïnspireerd worden door nieuwe zakenmodellen en oplossingen. Drupa zal dat nu om de drie jaar gaan doen."

Het is duidelijk dat de drupa-organisatie de vinger aan de pols wil houden van een snel evoluerende grafimedia-sector. Wie durft trouwens nu al voorspellen hoe de brede grafische sector er over drie jaar zal uitzien? Vandaar dat er veel te zeggen valt voor een kortere drupa-cyclus van 3 jaar.

De beslissing voor de nieuwe cyclus werd op 10 december door het drupa-committee genomen. "De hele drukwerkproductieketen is radicaal veranderd door het internet en de digitale technologieën. Nieuwe toepassingen en oplossingen zien het levenslicht en creëren nieuwe zakenopportuniteiten. Tegelijkertijd groeit de belangstelling voor nieuwe technologieën zoals 3D printing, gedrukte elektronica en functioneel drukwerk," zegt Claus Bolza-Schünemann, voorzitter van de drupa-adviesraad en president van de Koenig & Bauer Group. "Het is belangrijker dan ooit dat onze klanten een overzicht aangeboden krijgen van de laatste technologie en geïnspireerd worden door nieuwe zakenmodellen en oplossingen. Drupa zal dat nu om de drie jaar gaan doen."Het is duidelijk dat de drupa-organisatie de vinger aan de pols wil houden van een snel evoluerende grafimedia-sector. Wie durft trouwens nu al voorspellen hoe de brede grafische sector er over drie jaar zal uitzien? Vandaar dat er veel te zeggen valt voor een kortere drupa-cyclus van 3 jaar.