Exceet Card Group is Europees actief in het aanbieden van kaartoplossingen. De zogenaamde smart cards worden gebruikt bij overheden (identificatiedocumenten), banken (debet- en creditkaarten) en andere bedrijven (toegangscontrole, transport, klantenkaarten, enz.).

Met de overname van het Belgische SG Technologies (voorheen bekend als Syx Graphics) wordt de Oostenrijkse groep nu ook actief op de Benelux-markt. Exceet Card Group heeft productievestigingen in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en België (Ieper), samen goed voor een productievolume van meer dan 300 miljoen kaarten per jaar. De groep, die geleid wordt door CEO Ulrich Reutner, telt meer dan 250 werknemers en realiseert een omzet van 65 miljoen euro.

Klaar voor nieuwe stap

SG Technologies werd in 2007 opgericht door Niels Syx als een spin-off van Syx Automation, het technologiebedrijf van zijn vader Dirk Syx. In 2017 werd Syx Automation overgenomen door het Oostenrijkse Gantner, sinds 2020 is het in handen van het Spaanse Salto. Syx Graphics groeide op eigen kracht uit tot een leider op het gebied van kaart- en identificatieoplossingen in de Benelux. Het Ieperse familiebedrijf levert in België en Nederland aan overheden, detailhandelaren, de financiële sector en bedrijven die actief zijn in toegangscontrole, evenementen, catering en veiligheidsbeheer.

Volgens Niels Syx, de oprichter en CEO van SG Technologies, zit de timing goed voor een overname. "Het bedrijf is klaar voor een volgende stap en die kunnen we nu zetten met een partner. Deel uitmaken van een grotere internationale groep is heel waardevol voor de verdere ontwikkeling van SG Technologies." Syx blijft aan boord bij SG Technologies, de dertiger stapt in het kapitaal van de Oostenrijkse holding en zal zetelen in de raad van bestuur. "Ik kijk uit naar de synergieën en de overdracht van knowhow", zegt Niels Syx. In het coronajaar 2020 daalde de omzet van SG Technologies met acht procent tot 5,7 miljoen euro. Het bedrijf stelt een dertigtal mensen tewerk.

Exceet Card Group is Europees actief in het aanbieden van kaartoplossingen. De zogenaamde smart cards worden gebruikt bij overheden (identificatiedocumenten), banken (debet- en creditkaarten) en andere bedrijven (toegangscontrole, transport, klantenkaarten, enz.).Met de overname van het Belgische SG Technologies (voorheen bekend als Syx Graphics) wordt de Oostenrijkse groep nu ook actief op de Benelux-markt. Exceet Card Group heeft productievestigingen in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en België (Ieper), samen goed voor een productievolume van meer dan 300 miljoen kaarten per jaar. De groep, die geleid wordt door CEO Ulrich Reutner, telt meer dan 250 werknemers en realiseert een omzet van 65 miljoen euro.SG Technologies werd in 2007 opgericht door Niels Syx als een spin-off van Syx Automation, het technologiebedrijf van zijn vader Dirk Syx. In 2017 werd Syx Automation overgenomen door het Oostenrijkse Gantner, sinds 2020 is het in handen van het Spaanse Salto. Syx Graphics groeide op eigen kracht uit tot een leider op het gebied van kaart- en identificatieoplossingen in de Benelux. Het Ieperse familiebedrijf levert in België en Nederland aan overheden, detailhandelaren, de financiële sector en bedrijven die actief zijn in toegangscontrole, evenementen, catering en veiligheidsbeheer.Volgens Niels Syx, de oprichter en CEO van SG Technologies, zit de timing goed voor een overname. "Het bedrijf is klaar voor een volgende stap en die kunnen we nu zetten met een partner. Deel uitmaken van een grotere internationale groep is heel waardevol voor de verdere ontwikkeling van SG Technologies." Syx blijft aan boord bij SG Technologies, de dertiger stapt in het kapitaal van de Oostenrijkse holding en zal zetelen in de raad van bestuur. "Ik kijk uit naar de synergieën en de overdracht van knowhow", zegt Niels Syx. In het coronajaar 2020 daalde de omzet van SG Technologies met acht procent tot 5,7 miljoen euro. Het bedrijf stelt een dertigtal mensen tewerk.