Igepa Belux breidt verder uit met de overname van M&S Professional Team

20/01/14 om 00:00 - Bijgewerkt op 19/01/14 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Igepa Belux heeft in december het handelsfonds, de voorraden en het zeskoppige team van M&S Professional Team overgenomen. Het bedrijf uit Tubeke is actief in de onderhoudssector waarvoor het professionele onderhouds- en hygiëneproducten en materialen verdeelt.

Igepa Belux breidt  verder uit met de overname van M&S Professional Team

Dirk Salens en Rudi Mussche die Jean Dooms aan het hoofd van Igepa Belux opvolgen, noemen het een kleine maar strategisch belangrijke acquisitie. Voorheen zorgden overnames vooral voor de uitbreiding van het productengamma voor klanten binnen de brede grafische sector. Met het bedrijf uit Tubeke wordt een nieuw klantenpotentieel aangeboord met een nieuw productengamma.

"M&S Professional Team past binnen de overnamepolitiek van het bedrijf: winstgevend, actief in een stabiele of groeiende markt, met producten die kunnen gestockeerd worden in onze magazijnen en aansluiten bij onze logistieke kernactiviteiten. De grafische industrie blijft een zeer belangrijke markt voor Igepa Belux maar het strategisch plan voor de volgende drie jaar is eveneens gericht op de spreiding van de activiteiten over andere sectoren."

Igepa Belux gaat ook van start met een nieuwe organisatiestructuur gebaseerd op twee grote zogenaamde customer units: Graphic Communication met Serge De Crits als Sales Director. Deze unit zal klanten die drukwerk en printwerk (klein en groot formaat) verkopen (print for profit) bedienen; en Industry Services & Trade onder leiding van Sales Director Christophe Van Moortel. Het cliënteel hier zijn resellers, overheden, B2B-klanten, inhuis-drukkerijen, enz. De respectievelijke verkoopsteams zullen ondersteund worden door een groep van productmanagers, geleid door de nieuwe marketing directeur Stefan Vanhecke.