Met het opstarten van dit proefproject zal Igepa Belux bij een aantal proefklanten gebruikte polypropyleen (PP) platen ophalen en ter beschikking stellen van Vanheede Environment Group die deze 'hollekamerplaten' dan verder verwerkt.

"Door te sorteren aan de bron en het waken over de kwaliteit van het ingezamelde PP-materiaal kunnen we dit hoogwaardig recycleren als nieuwe grondstof", zegt David Vanheede, de CEO van Vanheede Environment Group.

Het granulaat dat wordt geproduceerd door de extrusie van de platen zal volgens de bedrijven voornamelijk hergebruikt worden voor de productie van circulaire polymeren die ingezet worden voor duurzame toepassingen. "Indien dit proefproject positief geëvalueerd wordt zal dit breed in de markt uitgerold worden", klinkt het.

Met het opstarten van dit proefproject zal Igepa Belux bij een aantal proefklanten gebruikte polypropyleen (PP) platen ophalen en ter beschikking stellen van Vanheede Environment Group die deze 'hollekamerplaten' dan verder verwerkt."Door te sorteren aan de bron en het waken over de kwaliteit van het ingezamelde PP-materiaal kunnen we dit hoogwaardig recycleren als nieuwe grondstof", zegt David Vanheede, de CEO van Vanheede Environment Group.Het granulaat dat wordt geproduceerd door de extrusie van de platen zal volgens de bedrijven voornamelijk hergebruikt worden voor de productie van circulaire polymeren die ingezet worden voor duurzame toepassingen. "Indien dit proefproject positief geëvalueerd wordt zal dit breed in de markt uitgerold worden", klinkt het.