Via die partner heeft Igepa belux toegang tot een gamma van 400 à 500 producten: dozen, tapes, bubbelpapier, krimpfolie, enz. De Belgische distributeur organiseert de verkoop en logistiek daarvan vanuit Aalter. Om die activiteit in goede banen te leiden, is binnen Igepa Belux een ploeg samengesteld, die versterkt werd met verscheidene nieuwe medewerkers die ervaring in dat segment hebben.

"Dit is een nieuwe vorm van diversificatie," legt Dirk Salens uit, directeur van Igepa Graphical Solutions. "Onze nieuwe afdeling richt zich niet alleen op de traditionele grafische sector, maar ook op alle industriële ondernemingen die verpakkingen nodig hebben. De verpakkingssector mag dan al een volwassen markt zijn, hij is echter weinig gevoelig voor de economische crisis. En in tegenstelling tot de gedrukte media kunnen verpakkingen niet door een digitaal substituut vervangen worden; integendeel, de digitalisering en de internethandel doen zelfs de vraag naar kleine verpakkingen groeien. Dat is een markt die niet achteruitgaat en die zelfs lichtjes blijft groeien."

Via die partner heeft Igepa belux toegang tot een gamma van 400 à 500 producten: dozen, tapes, bubbelpapier, krimpfolie, enz. De Belgische distributeur organiseert de verkoop en logistiek daarvan vanuit Aalter. Om die activiteit in goede banen te leiden, is binnen Igepa Belux een ploeg samengesteld, die versterkt werd met verscheidene nieuwe medewerkers die ervaring in dat segment hebben. "Dit is een nieuwe vorm van diversificatie," legt Dirk Salens uit, directeur van Igepa Graphical Solutions. "Onze nieuwe afdeling richt zich niet alleen op de traditionele grafische sector, maar ook op alle industriële ondernemingen die verpakkingen nodig hebben. De verpakkingssector mag dan al een volwassen markt zijn, hij is echter weinig gevoelig voor de economische crisis. En in tegenstelling tot de gedrukte media kunnen verpakkingen niet door een digitaal substituut vervangen worden; integendeel, de digitalisering en de internethandel doen zelfs de vraag naar kleine verpakkingen groeien. Dat is een markt die niet achteruitgaat en die zelfs lichtjes blijft groeien."