We vroegen Dirk Salens, Managing Director van Igepa Belux, om een reactie naar aanleiding van de verkoop van de papieractiviteiten van Igepa aan Antalis in Noorwegen en Zweden. Verandert Igepa het geweer van schouder en heeft dat een gevolg voor het papierdistributielandschap in ons land?

Dirk Salens.: "Geenszins. De Igepa-groep evalueert haar activiteiten per regio. In markten waar te kleine papiervolumes worden verdeeld zoals in Scandinavië en waar geen marktleiderschap kan worden nagestreefd, werd besloten de business met papierdistributie te verkopen. Op markten waar Igepa grote volumes papier distribueert, blijven we fors inzetten om onze positie te behouden, zeker te stellen en te versterken. De Igepa-groep denkt er niet aan zich met papier uit België en die grote volumelanden terug te trekken. In alle landen waar de groep aanwezig is, worden daarnaast de activiteiten in sign & display en grootformaat printen verder uitgebouwd en versterkt. Sign & display en grootformaat zijn in tegenstelling tot grafisch papier, een groeisector met veel nieuwe toepassingen, nieuwe technologieën en substraten. Met Viscom (visuele communicatie) wil de Igepa-groep doorstoten naar de top."

We vroegen Dirk Salens, Managing Director van Igepa Belux, om een reactie naar aanleiding van de verkoop van de papieractiviteiten van Igepa aan Antalis in Noorwegen en Zweden. Verandert Igepa het geweer van schouder en heeft dat een gevolg voor het papierdistributielandschap in ons land?Dirk Salens.: "Geenszins. De Igepa-groep evalueert haar activiteiten per regio. In markten waar te kleine papiervolumes worden verdeeld zoals in Scandinavië en waar geen marktleiderschap kan worden nagestreefd, werd besloten de business met papierdistributie te verkopen. Op markten waar Igepa grote volumes papier distribueert, blijven we fors inzetten om onze positie te behouden, zeker te stellen en te versterken. De Igepa-groep denkt er niet aan zich met papier uit België en die grote volumelanden terug te trekken. In alle landen waar de groep aanwezig is, worden daarnaast de activiteiten in sign & display en grootformaat printen verder uitgebouwd en versterkt. Sign & display en grootformaat zijn in tegenstelling tot grafisch papier, een groeisector met veel nieuwe toepassingen, nieuwe technologieën en substraten. Met Viscom (visuele communicatie) wil de Igepa-groep doorstoten naar de top."