Ook de Belgische schoonmaakmarkt consolideert. Essef, Salubris en Igepa Cleaning, een dochterbedrijf van Igepa Belux, bundelen de krachten. Het initiatief voor deze consolidatieoefening ligt bij Laurent Sintobin, de eigenaar van Essef in het West-Vlaamse Ledegem. Na de overname van Salubris (Aalter) door Essef in oktober 2022 werd nu ook een overeenkomst bereikt met Igepa (Aalter) voor de integratie van Igepa Cleaning. Daarbij wordt Igepa een minderheidsaandeelhouder van de nieuwe groep die zal opereren onder de merknaam Salubris. "We gaan ons nog meer kunnen focussen op onze groeimarkten Viscom, Packaging en Construction, en natuurlijk onze positie consolideren in de grafische markt", reageert Dirk Salens, de managing director van Igepa Belux.

Distributie en lokale productie

Salubris blijft zich vooral op bedrijfsklanten richten: grote schoonmaakbedrijven, industriële ondernemingen, zorginstellingen, scholen, overheden, enzovoort. Het zwaartepunt ligt bij de distributie van schoonmaakproducten en -machines. Naast het ruime gamma merkproducten heeft de nieuwe groep met KOALA ook een eigen private label van onder andere hygiënisch papier, wasmiddelen en klein onderhoudsmateriaal in huis. De groep beschikt eveneens over lokale productie die behouden zal blijven.

Nieuwe overnames

"Met deze sterke nieuwe groep mogen we ambitieus zijn", zegt Laurent Sintobin, die voorzitter wordt van de raad van bestuur van de nieuwe groep. "We willen onze marktpositie verder consolideren. Dat willen we doen door organisch te groeien én door nieuwe overnames te doen."

De huidige vestiging van Salubris in Aalter wordt de uitvalsbasis van de groep. Die zal tussen 60 en 70 medewerkers tellen. Het huidige personeelsbestand blijft volledig behouden.

Investeringsfonds Vectis (eveneens uit Aalter) leidde de fusie tussen de drie schoonmaakgroothandels in goede banen en stapt ook mee in het kapitaal van Salubris. "De kapitaalsverhoging laat de nieuwe, eengemaakte groep toe om het bestaande productaanbod te diversifiëren en verder uit te breiden", klink het.

Ook de Belgische schoonmaakmarkt consolideert. Essef, Salubris en Igepa Cleaning, een dochterbedrijf van Igepa Belux, bundelen de krachten. Het initiatief voor deze consolidatieoefening ligt bij Laurent Sintobin, de eigenaar van Essef in het West-Vlaamse Ledegem. Na de overname van Salubris (Aalter) door Essef in oktober 2022 werd nu ook een overeenkomst bereikt met Igepa (Aalter) voor de integratie van Igepa Cleaning. Daarbij wordt Igepa een minderheidsaandeelhouder van de nieuwe groep die zal opereren onder de merknaam Salubris. "We gaan ons nog meer kunnen focussen op onze groeimarkten Viscom, Packaging en Construction, en natuurlijk onze positie consolideren in de grafische markt", reageert Dirk Salens, de managing director van Igepa Belux.Salubris blijft zich vooral op bedrijfsklanten richten: grote schoonmaakbedrijven, industriële ondernemingen, zorginstellingen, scholen, overheden, enzovoort. Het zwaartepunt ligt bij de distributie van schoonmaakproducten en -machines. Naast het ruime gamma merkproducten heeft de nieuwe groep met KOALA ook een eigen private label van onder andere hygiënisch papier, wasmiddelen en klein onderhoudsmateriaal in huis. De groep beschikt eveneens over lokale productie die behouden zal blijven."Met deze sterke nieuwe groep mogen we ambitieus zijn", zegt Laurent Sintobin, die voorzitter wordt van de raad van bestuur van de nieuwe groep. "We willen onze marktpositie verder consolideren. Dat willen we doen door organisch te groeien én door nieuwe overnames te doen."De huidige vestiging van Salubris in Aalter wordt de uitvalsbasis van de groep. Die zal tussen 60 en 70 medewerkers tellen. Het huidige personeelsbestand blijft volledig behouden.Investeringsfonds Vectis (eveneens uit Aalter) leidde de fusie tussen de drie schoonmaakgroothandels in goede banen en stapt ook mee in het kapitaal van Salubris. "De kapitaalsverhoging laat de nieuwe, eengemaakte groep toe om het bestaande productaanbod te diversifiëren en verder uit te breiden", klink het.