Sinds Plantin in 2015 tot Heidelberg Benelux omgedoopt werd, moest Highcon het in België en Luxemburg zonder lokale distributeur stellen. Sinds september 2017 waren de verkoop en de dienst na verkoop (voor Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland) al wel in handen van Komori Europe dat in Utrecht gevestigd is.

De Israëlische producent heeft nu een nieuwe partner in Igepa gevonden. Die leverancier van papier, karton en materiaal (voor de sectoren van de verpakking en van de sign & display) distribueert via de afdeling Sagam ook print- en afwerkingsmachines voor de grafische sector en voor de grootformaatdruk. Voor Igepa past het partnership met Highcon in de strategie om zijn activiteiten te diversifiëren met afwerkings- en veredelingsapparatuur met hoge toegevoegde waarde. Voor Highcon is Igepa een gedroomde distributeur: "Het bedrijf is een ideale partner omdat het een goede geografische dekking heeft met een netwerk van een dertigtal verkopers. Bovendien staat het dankzij zijn ruime aanbod grafische dragers dicht bij zijn klanten. Igepa aarzelt ook niet om disruptieve technologieën in zijn productfolio op te nemen en kan een technisch hoogwaardige ondersteuning bieden," zegt Manuel Perez Castellano, Sales Manager Europe van Highcon. Tijdens het evenement Kaleisdoscope dat Igepa op 1 en 2 juni laatstleden ter gelegenheid van zijn 40-jarige bestaan in Aalter georganiseerd had, was er overigens ook een stand van Highcon te zien - naast die van een zestigtal andere leveranciers.

Recent kondigde Highcon de derde generatie van het gamma Euclid aan. Het gaat om het model Euclid IIIC voor golf- en ribkarton met een dikte van 1 tot 3 mm. Highcon heeft 60 installaties van het gamma Euclid gerealiseerd, waarvan een in België bij Drukkerij Gewadrupo. Die offset- en digitale drukkerij uit Arendonk (Antwerpen) kocht drie maanden geleden het model Euclid III aan. Met die machine verwerkt de drukkerij kleine en middelgrote oplagen (1.550 vellen B1 per uur) en kan ze zich in de verpakking diversifiëren.

Sinds Plantin in 2015 tot Heidelberg Benelux omgedoopt werd, moest Highcon het in België en Luxemburg zonder lokale distributeur stellen. Sinds september 2017 waren de verkoop en de dienst na verkoop (voor Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland) al wel in handen van Komori Europe dat in Utrecht gevestigd is.De Israëlische producent heeft nu een nieuwe partner in Igepa gevonden. Die leverancier van papier, karton en materiaal (voor de sectoren van de verpakking en van de sign & display) distribueert via de afdeling Sagam ook print- en afwerkingsmachines voor de grafische sector en voor de grootformaatdruk. Voor Igepa past het partnership met Highcon in de strategie om zijn activiteiten te diversifiëren met afwerkings- en veredelingsapparatuur met hoge toegevoegde waarde. Voor Highcon is Igepa een gedroomde distributeur: "Het bedrijf is een ideale partner omdat het een goede geografische dekking heeft met een netwerk van een dertigtal verkopers. Bovendien staat het dankzij zijn ruime aanbod grafische dragers dicht bij zijn klanten. Igepa aarzelt ook niet om disruptieve technologieën in zijn productfolio op te nemen en kan een technisch hoogwaardige ondersteuning bieden," zegt Manuel Perez Castellano, Sales Manager Europe van Highcon. Tijdens het evenement Kaleisdoscope dat Igepa op 1 en 2 juni laatstleden ter gelegenheid van zijn 40-jarige bestaan in Aalter georganiseerd had, was er overigens ook een stand van Highcon te zien - naast die van een zestigtal andere leveranciers.Recent kondigde Highcon de derde generatie van het gamma Euclid aan. Het gaat om het model Euclid IIIC voor golf- en ribkarton met een dikte van 1 tot 3 mm. Highcon heeft 60 installaties van het gamma Euclid gerealiseerd, waarvan een in België bij Drukkerij Gewadrupo. Die offset- en digitale drukkerij uit Arendonk (Antwerpen) kocht drie maanden geleden het model Euclid III aan. Met die machine verwerkt de drukkerij kleine en middelgrote oplagen (1.550 vellen B1 per uur) en kan ze zich in de verpakking diversifiëren.