IDAN is het IJslandse opleidingscentrum actief in diverse industriële takken, waaronder de media- en printindustrie. Hun missie: hoe evolueert de printmedia sector, welke toekomstvisie leeft er en wat zijn de beroepen van de nabije toekomst.

GRAFOC, het printmedia sectorfonds, ontving hen bij Artoos/Hayez. Het recente Vlaams Arbeidsmarktonderzoek van de toekomst (VLAMT) vormde de basis voor een interactieve uiteenzetting door Jocelyn Desreumaux van GRAFOC, die het onderzoek in 2013 leidde. Hierin wordt gepeild naar de toekomst van de sector, hoe printmedia beroepen zullen evolueren en welke nieuwe beroepen er aankomen.

Filip Coosemans, technisch directeur bij Artoos/Hayez gaf in zijn presentatie aan hoe Artoos/Hayez als 'Sustainable communication production house', zich samen met zijn 160 expert-medewerkers continu aanpast. Print is ondertussen een van de vele diensten die aan klanten worden aangeboden. De aansluitende rondleiding mocht dit illustreren.

De presentaties van GRAFOC en Artoos en de VLAMT-studie zijn te verkrijgen via david.benoit@grafoc.be.

IDAN is het IJslandse opleidingscentrum actief in diverse industriële takken, waaronder de media- en printindustrie. Hun missie: hoe evolueert de printmedia sector, welke toekomstvisie leeft er en wat zijn de beroepen van de nabije toekomst. GRAFOC, het printmedia sectorfonds, ontving hen bij Artoos/Hayez. Het recente Vlaams Arbeidsmarktonderzoek van de toekomst (VLAMT) vormde de basis voor een interactieve uiteenzetting door Jocelyn Desreumaux van GRAFOC, die het onderzoek in 2013 leidde. Hierin wordt gepeild naar de toekomst van de sector, hoe printmedia beroepen zullen evolueren en welke nieuwe beroepen er aankomen. Filip Coosemans, technisch directeur bij Artoos/Hayez gaf in zijn presentatie aan hoe Artoos/Hayez als 'Sustainable communication production house', zich samen met zijn 160 expert-medewerkers continu aanpast. Print is ondertussen een van de vele diensten die aan klanten worden aangeboden. De aansluitende rondleiding mocht dit illustreren.De presentaties van GRAFOC en Artoos en de VLAMT-studie zijn te verkrijgen via david.benoit@grafoc.be.