Tegen 2025 wil Ikea komaf gemaakt hebben met plastic verpakkingen voor alle nieuwe productgamma's. En tegen 2028 zal de Zweedse groep geleidelijk de plastic verpakking van alle bestaande producten elimineren.

De meubelgigant stelt dat het gebruik van plastic in verpakkingen de voorbije jaren is verminderd. Vandaag is plastic nog goed voor tien procent van al het verpakkingsmateriaal dat Ikea jaarlijks verbruikt. Op termijn zal het bedrijf alleen nog hernieuwbare of recycleerbare materialen gebruiken en daarbij de focus op papier leggen.

Innovatieve oplossingen

Ikea zegt elk jaar meer dan een miljard euro te besteden aan ongeveer 920.000 ton verpakkingsmateriaal. Om aan dat enorme plasticverbruik een einde te maken, wil de groep innovatieve oplossingen ontwikkelen en zal het de samenwerking tussen de productontwikkelaars en de leveranciers uit de hele wereld versterken.

"Het verwijderen van plastic verpakkingen zal de komende jaren ongetwijfeld een uitdagende taak zijn. Met deze beweging hopen we innovatie op het gebied van verpakkingen te stimuleren en een positieve impact te hebben op de gehele industrie", zegt Maja Kjellberg, packaging development leader bij Ikea Of Sweden.

In het voedingsassortiment kunnen verpakkingen in bioplastic of gerecycleerd plastic nog gebruikt blijven worden, afhankelijk van de geldende kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Tegen 2025 wil Ikea komaf gemaakt hebben met plastic verpakkingen voor alle nieuwe productgamma's. En tegen 2028 zal de Zweedse groep geleidelijk de plastic verpakking van alle bestaande producten elimineren. De meubelgigant stelt dat het gebruik van plastic in verpakkingen de voorbije jaren is verminderd. Vandaag is plastic nog goed voor tien procent van al het verpakkingsmateriaal dat Ikea jaarlijks verbruikt. Op termijn zal het bedrijf alleen nog hernieuwbare of recycleerbare materialen gebruiken en daarbij de focus op papier leggen.Ikea zegt elk jaar meer dan een miljard euro te besteden aan ongeveer 920.000 ton verpakkingsmateriaal. Om aan dat enorme plasticverbruik een einde te maken, wil de groep innovatieve oplossingen ontwikkelen en zal het de samenwerking tussen de productontwikkelaars en de leveranciers uit de hele wereld versterken. "Het verwijderen van plastic verpakkingen zal de komende jaren ongetwijfeld een uitdagende taak zijn. Met deze beweging hopen we innovatie op het gebied van verpakkingen te stimuleren en een positieve impact te hebben op de gehele industrie", zegt Maja Kjellberg, packaging development leader bij Ikea Of Sweden. In het voedingsassortiment kunnen verpakkingen in bioplastic of gerecycleerd plastic nog gebruikt blijven worden, afhankelijk van de geldende kwaliteits- en veiligheidsnormen.