Met de Ikea VR Experience kan je virtueel een keuken van Ikea bezoeken waarbij je de hoogte van je personage kan afstellen en ook kasten kan verplaatsen of kleuren kan wijzigen.

De toepassing is afkomstig van het Franse Allegortihmic en werd ontwikkeld op basis van Unreal Engine 4 van Epic Games.

"Virtual reality evolueert snel en zal binnen 5 tot 10 jaar volledig deel uitmaken van ons dagelijkse leven. We kunnen virtual reality bijvoorbeeld gebruiken om klanten enkele wooninrichtingopties te laten uitproberen alvorens ze effectief aan te schaffen," zegt Jesper Brodin, managing director bij IKEA Zweden en Range & Supply Manager bij IKEA Group.

Al moeten we tegelijk ook opmerken dat de toepassing op dit moment weinig meer dan een beperkt experiment is. Zo werkt de toepassing enkel samen met de Vive van HTC en Steam.

Pieterjan Van Leemputten, Data News

Met de Ikea VR Experience kan je virtueel een keuken van Ikea bezoeken waarbij je de hoogte van je personage kan afstellen en ook kasten kan verplaatsen of kleuren kan wijzigen.De toepassing is afkomstig van het Franse Allegortihmic en werd ontwikkeld op basis van Unreal Engine 4 van Epic Games. "Virtual reality evolueert snel en zal binnen 5 tot 10 jaar volledig deel uitmaken van ons dagelijkse leven. We kunnen virtual reality bijvoorbeeld gebruiken om klanten enkele wooninrichtingopties te laten uitproberen alvorens ze effectief aan te schaffen," zegt Jesper Brodin, managing director bij IKEA Zweden en Range & Supply Manager bij IKEA Group.Al moeten we tegelijk ook opmerken dat de toepassing op dit moment weinig meer dan een beperkt experiment is. Zo werkt de toepassing enkel samen met de Vive van HTC en Steam.Pieterjan Van Leemputten, Data News