Impika staat bekend om zijn inkjetsystemen voor grote volumes die ingezet worden voor de druk van documenten. De kenmerken van zijn nieuwe rotatiepers iPrint eXtreme die op de drupa voorgesteld wordt, klinken echter verbluffend: afhankelijk van de resolutie (tot 1.200 dpi) zou die pers een maximumsnelheid van 375 m/min kunnen halen. Met een baanbreedte van 711 mm betekent dat ongeveer 200.000 A4-kleurpagina's per uur. De pers is uitgerust met piëzokoppen voor een tot zes kleuren. Impika ziet de volgende toepassingen voor de pers: handelsdrukwerk, direct marketing, boeken en kranten. De prijs is nog een vraagteken, terwijl eventuele klanten zich ook nog met eigen ogen van de drukkwaliteit zullen willen overtuigen - de constructeur beweert alvast dat de drukkwaliteit met de offsetdruk vergelijkbaar is.

Impika stelt ook nog andere nieuwigheden tentoon, zoals een brede versie van de iEngine 1000 die op Ipex 2010 voorgesteld werd: de iEngine 1000 L (een baanbreedte van 220 mm en een snelheid van 150 m/min in kleurendruk). De bezoekers kunnen ook de iPrint Compact ontdekken - een machine die in één enkele druktoren in duplex (recto/verso) drukt (tot 127 m/min). Het gamma iPrint wordt aangevuld met de eVolution: een modulaire oplossing met snelheden van 40 tot 250 m/min, afhankelijk van de configuratie.

Impika zal in Düsseldorf ook nog het prototype van de Genesis voorstellen: een inkjetsysteem dat van rol naar vel werkt en dat tot 160 pagina's per minuut kan bedrukken, recto zowel als recto/verso.

Impika dat in 2003 opgericht werd door experts die van Gemplus kwamen (een in chipkaarten gespecialiseerd bedrijf), zegt ondertussen in de hele wereld 250 machines geïnstalleerd te hebben. De onderneming die 55 werknemers telt, is gevestigd in Aubagne, in de buurt van Marseille, en boekte vorig jaar een omzet van 16,6 miljoen euro.

Impika staat bekend om zijn inkjetsystemen voor grote volumes die ingezet worden voor de druk van documenten. De kenmerken van zijn nieuwe rotatiepers iPrint eXtreme die op de drupa voorgesteld wordt, klinken echter verbluffend: afhankelijk van de resolutie (tot 1.200 dpi) zou die pers een maximumsnelheid van 375 m/min kunnen halen. Met een baanbreedte van 711 mm betekent dat ongeveer 200.000 A4-kleurpagina's per uur. De pers is uitgerust met piëzokoppen voor een tot zes kleuren. Impika ziet de volgende toepassingen voor de pers: handelsdrukwerk, direct marketing, boeken en kranten. De prijs is nog een vraagteken, terwijl eventuele klanten zich ook nog met eigen ogen van de drukkwaliteit zullen willen overtuigen - de constructeur beweert alvast dat de drukkwaliteit met de offsetdruk vergelijkbaar is.Impika stelt ook nog andere nieuwigheden tentoon, zoals een brede versie van de iEngine 1000 die op Ipex 2010 voorgesteld werd: de iEngine 1000 L (een baanbreedte van 220 mm en een snelheid van 150 m/min in kleurendruk). De bezoekers kunnen ook de iPrint Compact ontdekken - een machine die in één enkele druktoren in duplex (recto/verso) drukt (tot 127 m/min). Het gamma iPrint wordt aangevuld met de eVolution: een modulaire oplossing met snelheden van 40 tot 250 m/min, afhankelijk van de configuratie. Impika zal in Düsseldorf ook nog het prototype van de Genesis voorstellen: een inkjetsysteem dat van rol naar vel werkt en dat tot 160 pagina's per minuut kan bedrukken, recto zowel als recto/verso. Impika dat in 2003 opgericht werd door experts die van Gemplus kwamen (een in chipkaarten gespecialiseerd bedrijf), zegt ondertussen in de hele wereld 250 machines geïnstalleerd te hebben. De onderneming die 55 werknemers telt, is gevestigd in Aubagne, in de buurt van Marseille, en boekte vorig jaar een omzet van 16,6 miljoen euro.