Het MultiClick-systeem, dat een aantal elektrische onderdelen omvat, is in roestvrij staal vervaardigd en maakt een drukplaat schoon zonder dat een operator hoeft tussen te komen. Tegelijk vermindert het systeem het verbruik van detergent en water. Volgens In2flexo staat het systeem borg voor een hoge schoonmaakkwaliteit en levert het schone en droge platen af die meteen opgeslagen kunnen worden zodat de volgende set platen voorbereid kan worden.

"MultiClick is ontworpen om de cyclustijden in te korten en het rendement van de flexodruk te verhogen, terwijl tegelijk rekening gehouden wordt met de doelstellingen op het vlak van de milieubescherming binnen de markt voor golfkarton", legt Niels Gerrits uit, de CEO van In2flexo.

Automatisch laden en lossen

Het MultiClick-systeem maakt het mogelijk om tot 30 drukplaten automatisch te laden, te wassen en te lossen zonder tussenkomst van de operator. Volgens In2flexo kan met dit proces gemiddeld 2 minuten per plaat bespaard worden. "Dankzij die besparingen en het beperkte verbruik van detergent en water is de investering in ongeveer twee jaar terug verdiend", claimt de leverancier.

Kosten en grondstoffen besparen

Volgens In2flexo maakt het MultiClick-systeem het mogelijk om het water- en detergentverbruik bij het schoonmaken/drogen te verminderen. De parameters om het detergent te verdunnen en opnieuw te gebruiken, kunnen gewijzigd worden om ze aan de situatie van de klant aan te passen - afhankelijk of die sneldrogende inkten gebruikt, twee-componenteninkten, enz. De leverancier stelt ook dat het risico dat de platen beschadigd raken, uiterst klein is.

Het MultiClick-systeem, dat een aantal elektrische onderdelen omvat, is in roestvrij staal vervaardigd en maakt een drukplaat schoon zonder dat een operator hoeft tussen te komen. Tegelijk vermindert het systeem het verbruik van detergent en water. Volgens In2flexo staat het systeem borg voor een hoge schoonmaakkwaliteit en levert het schone en droge platen af die meteen opgeslagen kunnen worden zodat de volgende set platen voorbereid kan worden."MultiClick is ontworpen om de cyclustijden in te korten en het rendement van de flexodruk te verhogen, terwijl tegelijk rekening gehouden wordt met de doelstellingen op het vlak van de milieubescherming binnen de markt voor golfkarton", legt Niels Gerrits uit, de CEO van In2flexo.Het MultiClick-systeem maakt het mogelijk om tot 30 drukplaten automatisch te laden, te wassen en te lossen zonder tussenkomst van de operator. Volgens In2flexo kan met dit proces gemiddeld 2 minuten per plaat bespaard worden. "Dankzij die besparingen en het beperkte verbruik van detergent en water is de investering in ongeveer twee jaar terug verdiend", claimt de leverancier.Volgens In2flexo maakt het MultiClick-systeem het mogelijk om het water- en detergentverbruik bij het schoonmaken/drogen te verminderen. De parameters om het detergent te verdunnen en opnieuw te gebruiken, kunnen gewijzigd worden om ze aan de situatie van de klant aan te passen - afhankelijk of die sneldrogende inkten gebruikt, twee-componenteninkten, enz. De leverancier stelt ook dat het risico dat de platen beschadigd raken, uiterst klein is.