OptiGroup en Inapa - Investimentos, Participações e Gestão, S.A. ("Inapa") hebben aangekondigd dat zij een overeenkomst hebben ondertekend om hun respectieve papierdistributieactiviteiten in Duitsland, Papyrus Deutschland GmbH & Co KG en Papier Union GmbH, te combineren en zo een sterker, stabieler en succesvoller platform te creëren voor klanten, leveranciers en werknemers in de toekomst.

Als onderdeel van de transactie heeft OptiGroup een bindende overeenkomst ondertekend, onder voorbehoud van goedkeuring door het Duitse federale kartelbureau (Bundeskartellamt), om haar Duitse papierdistributieactiviteiten, Papyrus Deutschland GmbH & KG, te verkopen aan Inapa, dat het bedrijf wil combineren met zijn Duitse dochteronderneming, Papier Union GmbH. De transactie zal naar verwachting in december 2018 worden afgerond. In 2017 had Papyrus Deutschland GmbH & KG een omzet van 561 miljoen EUR, Papier Union realiseerde een omzet van 389 miljoen EUR.

Christoph Sander, president en CEO van OptiGroup, geeft commentaar: "De papierhandelsmarkt in Duitsland stond de afgelopen jaren onder zware druk door een combinatie van een dalende vraag, aanzienlijke prijsstijgingen van fabrikanten en de komst van nieuwe concurrenten. Daarom is het noodzakelijk dat traditionele papierhandelaren hun platform en klantenaanbod herstructureren en versterken om in de toekomst succesvol te kunnen concurreren. Onze Papyrus-activiteiten in andere landen buiten Duitsland worden niet beïnvloed door deze aankondiging omdat zij erin slagen sterke posities te blijven innemen in hun lokale markten. De aankondiging van vandaag is daarom ook een belangrijke stap in de strategie van de OptiGroup om onze activiteitenportefeuille te versterken en in evenwicht te brengen. Het extra kapitaal dat vrijkomt door deze verkoop zal worden aangewend om onze marktpositie in onze andere landen verder te ontwikkelen en het transformatieproces naar sectoren met een hogere groei, dat we in 2016 zijn begonnen, te versnellen."

OptiGroup en Inapa - Investimentos, Participações e Gestão, S.A. ("Inapa") hebben aangekondigd dat zij een overeenkomst hebben ondertekend om hun respectieve papierdistributieactiviteiten in Duitsland, Papyrus Deutschland GmbH & Co KG en Papier Union GmbH, te combineren en zo een sterker, stabieler en succesvoller platform te creëren voor klanten, leveranciers en werknemers in de toekomst.Als onderdeel van de transactie heeft OptiGroup een bindende overeenkomst ondertekend, onder voorbehoud van goedkeuring door het Duitse federale kartelbureau (Bundeskartellamt), om haar Duitse papierdistributieactiviteiten, Papyrus Deutschland GmbH & KG, te verkopen aan Inapa, dat het bedrijf wil combineren met zijn Duitse dochteronderneming, Papier Union GmbH. De transactie zal naar verwachting in december 2018 worden afgerond. In 2017 had Papyrus Deutschland GmbH & KG een omzet van 561 miljoen EUR, Papier Union realiseerde een omzet van 389 miljoen EUR.Christoph Sander, president en CEO van OptiGroup, geeft commentaar: "De papierhandelsmarkt in Duitsland stond de afgelopen jaren onder zware druk door een combinatie van een dalende vraag, aanzienlijke prijsstijgingen van fabrikanten en de komst van nieuwe concurrenten. Daarom is het noodzakelijk dat traditionele papierhandelaren hun platform en klantenaanbod herstructureren en versterken om in de toekomst succesvol te kunnen concurreren. Onze Papyrus-activiteiten in andere landen buiten Duitsland worden niet beïnvloed door deze aankondiging omdat zij erin slagen sterke posities te blijven innemen in hun lokale markten. De aankondiging van vandaag is daarom ook een belangrijke stap in de strategie van de OptiGroup om onze activiteitenportefeuille te versterken en in evenwicht te brengen. Het extra kapitaal dat vrijkomt door deze verkoop zal worden aangewend om onze marktpositie in onze andere landen verder te ontwikkelen en het transformatieproces naar sectoren met een hogere groei, dat we in 2016 zijn begonnen, te versnellen."