Dit staat te lezen in het rapport 'The Future of Inkjet Printing to 2023' van het onderzoeksinstituut. Het groeicijfer staat in schril contrast met de drukindustrie in zijn geheel, waar Smithers Pira een groei voorspelt van 0,8 procent per jaar.

De auteur van het rapport heeft berekend dat de totale waarde van de inkjetdruk voor grafische en verpakkingstoepassingen 69,6 miljard dollar zal bedragen in 2018 met een totaal printvolume gelijk aan 749 miljard A4 afdrukken. Dat is goed is voor een inktverbruik van 103.700 ton, waarbij de eindgebruikers 8,7 miljard dollar zullen uitgeven, terwijl de markt voor nieuwe inkjetapparatuur 3,6 miljard dollar zal bedragen.

Smithers Pira voorziet een snellere groei en een breder gebruik van inkjet voor het printen van verpakkingen, boeken en commercieel drukwerk. Ontwikkelaars zijn tegelijkertijd bezig om inkjet te integreren in 3D-printing; biomedische printprocessen; in toepassingen voor het printen op keramiek, glas, textiel; voor decoratietoepassingen en gedrukte elektronica. In Hamburg werd directe inkjetdruk gebruikt voor het decoreren van een Airbus A320. Inkjet zorgt voor een lager gewicht dan traditionele verf of zelfklevend materiaal op de staart van het vliegtuig. Veel van de nieuwe mogelijkheden vereisen de integratie van het inkjetproces met robotica wat in lijn is met de bredere Industrie 4.0 trend.

Dit staat te lezen in het rapport 'The Future of Inkjet Printing to 2023' van het onderzoeksinstituut. Het groeicijfer staat in schril contrast met de drukindustrie in zijn geheel, waar Smithers Pira een groei voorspelt van 0,8 procent per jaar.De auteur van het rapport heeft berekend dat de totale waarde van de inkjetdruk voor grafische en verpakkingstoepassingen 69,6 miljard dollar zal bedragen in 2018 met een totaal printvolume gelijk aan 749 miljard A4 afdrukken. Dat is goed is voor een inktverbruik van 103.700 ton, waarbij de eindgebruikers 8,7 miljard dollar zullen uitgeven, terwijl de markt voor nieuwe inkjetapparatuur 3,6 miljard dollar zal bedragen.Smithers Pira voorziet een snellere groei en een breder gebruik van inkjet voor het printen van verpakkingen, boeken en commercieel drukwerk. Ontwikkelaars zijn tegelijkertijd bezig om inkjet te integreren in 3D-printing; biomedische printprocessen; in toepassingen voor het printen op keramiek, glas, textiel; voor decoratietoepassingen en gedrukte elektronica. In Hamburg werd directe inkjetdruk gebruikt voor het decoreren van een Airbus A320. Inkjet zorgt voor een lager gewicht dan traditionele verf of zelfklevend materiaal op de staart van het vliegtuig. Veel van de nieuwe mogelijkheden vereisen de integratie van het inkjetproces met robotica wat in lijn is met de bredere Industrie 4.0 trend.